دلیل تازه‌ای برای کاهش احتمال وقوع رعدوبرق‌ها

 
مجله علمی ایلیاد - گروهی از محققان دانشگاه‌های لنچستر، ادینبرگ و لیدز در انگلیس، پیش‌بینی کرده‌اند‌ که در قرن آتی، در صورت بالا رفتن دمای هوای جهانی، ۱۵درصد کاهش در میانگین تعداد نور رعدوبرق در سراسر دنیا رخ خواهد داد. تحقیقات این گروه در مجله‌ی تغییرات آب‌وهوایی طبیعت منتشر شده است.

نویسنده‌ی ارشد، دکتر «مکلان فینی» از دانشگاه لیدز، گفت: «تحقیق ما قابلیت اطمینان پیش‌بینی‌های قبلیِ رعدوبرق را زیر سئوال می‌برد و خواستار مطالعه‌ی تاثیراتِ تغییر آب‌وهوا بر ابر‌ها و رعدوبرق‌ها است.»

نویسنده‌ی دیگر مطالعه، پروفسور «راث دورتی» از دانشگاه ادینبرگ، افزود: «این تحقیق به دانش فعلی ما از اثرات تغییر آب‌وهوا بر رعدوبرق می‌افزاید و بیان می‌کند که در دنیایی گرم‌تر، وقوع رعدوبرق امری محتمل است.»

محققان از روش جدیدی برای محاسبه‌ی چگونگی وقوع نور رعدوبرق از ابرهای طوفانی استفاده کرده‌اند. برخلاف محاسبات قدیمی، نور رعدوبرق در مقیاس جهانی که بر اساس ارتفاع ابرها هستند، روی‌کرد آن‌ها حرکت ذرات کوچک یخ که ابرها را تشکیل داده و درون آن‌ها حرکت می‌کنند را در نظر می‌گیرد.

بارهای الکتریکی در ذرات یخ، قطرات آب سرد و تگرگ‌های نرمی که درون ابرها شکل می‌گیرند، تشکیل می‌شوند. این بارها در حین طوفان تخلیه می‌شوند و نور رعدوبرق را به‌وجود می‌آورند.

برخلاف مطالعات قبلی، نتایج این مطالعه که افزایش ۵ درجه‌ی سلسیوسی را در میانگین دمای جهانی تا سال ۲۱۰۰ میلادی نشان می‌دهد، حاکی از آن است که میانگین نور رعدوبرق در آینده احتمال کمتری دارد. به گفته‌ی نویسندگان، کاهش وقوع رعدوبرق می‌تواند بر فراوانی آتش‌سوزی‌های طبیعی، به‌ویژه در مناطق گرم‌سیری تأثیر بگذارد.

نویسنده‌ی دیگر مطالعه، پروفسور «اولیور وایلد» از دانشگاه لنچستر، گفت: «نتایج این مطالعه بینش جدیدی را در مورد اثرات احتمالی رعدوبرق بر ترکیب‌بندی جوی و آب‌وهوا در آینده فراهم می‌کند.»
 
نوشته: SciNews
ترجمه: سحر الله‌وردی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● منشاء رود نیل کجاست؟● دانشمندان درونی‌ترین هسته‌ی زمین را کشف کردند● آیا کاهش جدی گازهای گلخانه‌ای در دنیا امکان‌پذیر است؟● چرا زلزله‌ی ترکیه و سوریه تا این حد تلفات داد؟● کدام منبع انرژی باعث تکامل حیات شده است؟● نادرترین ماده‌ی معدنی روی زمین چیست؟● هسته‌ی داخلی زمین جهت چرخش خود را تغییر داده است● در ۱۰۰ سال آینده رنگین‌کمان‌های بیشتری خواهیم دید● اَبرها چقدر وزن دارند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند