اولین گیاهان چه زمانی بر روی زمین به‌وجود آمدند؟

 
مجله علمی ایلیاد - براساس ‌مطالعه‌ای جدید که در نشریه‌ی The National Academy of Sciences منتشر شده، اولین گیاهان ساکن زمین حدود ۵۰۰ میلیون سال قبل و در دوره‌ی کامبرین، ۱۰۰ میلیون سال قبل از آن‌چه تصور می‌شد، پدیدار شده‌اند.

در چهار میلیارد سال اول تاریخ زمین، قاره‌ها به جز میکروب‌ها فاقد هرگونه حیاتی بودند. اما همه چیز با پیدایش گیاهان زمینی از نیاکان تالابی‌شان تغییر کرد و قاره‌ها با پیدایش گیاهان به زیستگاه‌هایی برای حیوانات تبدیل شدند. تاریخ حادثه‌ی شکل‌گیری گیاهان به قدیمی‌ترین گیاهان فسیلی یافت شده که حدود ۴۲۰ میلیون سال پیش می‌زیسته‌اند، باز می‌گردد.

مطالعه‌ای جدید که به رهبری پروفسور «فیلیپ دونوگه» از دانشگاه بریستول و دکتر «هارولد اشنایدر» از موزه‌ی تاریخ طبیعی لندن انجام شده، نشان می‌دهد که این حوادث به‌طور تقریبی، صدها میلیون سال پیش رخ داده است و لذا نتایج این تحقیق سبب تغییر درک تکامل زیستی سیاره‌ی زمین خواهد شد. گیاهان مهم‌ترین عامل در فرسایش شیمیایی صخره‌های قاره‌ای به شمار می‌آیند که پروسه‌ی کلیدی در چرخه‌ی کربن بوده و جو و آب‌و‌هوای زمین را در طول میلیون‌ها سال تنظیم نموده است.

نویسندگان در این مطالعه از روش ساعت مولکولی استفاده نمودند و به‌منظور ایجاد دوره‌ی زمانی تکاملی، شواهدی را از تفاوت‌های ژنتیکی بین گونه‌های زنده و اجداد مشترک فسیلی آن‌ها ترکیب نمودند تا از طریق آن، خلاء موجود در سوابق فسیلی موجود را برطرف سازند.

 دکتر «جنیفر موریس»، از دانشگاه بریستول در این خصوص می‌گوید: «گسترش جهانی گیاهان و سازگاری آن‌ها با زندگی بر روی این سیاره‌ی خاکی، منجر به افزایش میزان فرسایش قاره‌ای شد که در نهایت به کاهش چشم‌گیر میزان دی‌اکسیدکربن گازهای گلخانه‌ای در جو و خنک شدن آب و هوای جهانی منجر گردیده است.» تلاش‌های قبلی برای مدل‌سازی این تغییرات در جو زمین، به این نتیجه ختم شد که فسیل‌های گیاهی دارای ارزش اساسی هستند. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این دوره‌های فسیلی، منشاء گیاهان زمین را دست کم گرفته‌اند و بنابراین در این مدل‌ها باید تجدید نظرهایی صورت پذیرد.

دکتر «مارک پاتیک»، نویسنده‌ی اصلی و استاد دانشگاه بریستول، در این خصوص بیان داشت: «این سوابق فسیلی بسیار پراکنده و ناقص هستند و قطعاً نمی‌توانند راهنمای قابل اعتمادی را برای شناسایی سرمنشاء گیاهان زمین ارائه نمایند. لذا ما به جای تکیه صرف بر سوابق فسیلی، از رویکرد ساعت مولکولی برای مقایسه تفاوت‌های موجود در ترکیب ژن‌های گونه‌های زنده استفاده نمودیم و پس از آن این تفاوت‌های ژنتیکی نسبی با استفاده از دوره‌های فسیلی مختلف به چارچوبی برای حلقه‌های گمشده‌ی اعصار فسیلی تبدیل شدند. نتایج ما نشان می‌دهد که اجداد گیاهان زمین در دوره‌ی کامبرین میانی می‌زیسته‌اند که مشابه با سن اولین حیوانات شناخته شده زمینی است.»

یکی از مشکلات موجود در این مطالعه این است که روابط میان اولین گیاهان زمین شناخته شده نیست. بنابراین، دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که روابط متفاوت میان گیاهان، زمان پیدایش آن‌ها را در این سیاره‌ی خاکی تغییر خواهد داد. نویسندگان در این خصوص اذعان داشته‌اند: «ما از فرضیه‌های مختلفی در مورد روابط بین گیاهان زمین استفاده نمودیم و بر این باوریم که تغییر روابط، سن اولین گیاهان زمین را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. لذا هر گونه تلاش‌های آینده، برای مدل‌سازی تغییرات جوی در اعصار گذشته، باید طیف وسیعی از عدم قطعیت‌ها را که ما در اینجا لحاظ نمودیم، در نظر گیرد.»
 
نوشته: SciNews
ترجمه: سهیلا دوست‌پژوه - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● آیا مارها می‌توانند صداها را بشنوند؟● کدام حیوانات میدان مغناطیسی را حس می‌کنند؟● گران‌ترین مایع دنیا چیست؟● رفتار جنسی عجیب زرافه‌ها● کشف عجیب جنسیتی در بین گنجشک‌ها● سگ‌ها چند سال عمر می‌کنند؟● زمان برای کدام حیوانات زودتر می‌گذرد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟