کشف اَبَرسیاه‌چاله‌هایی‌ در خوشه‌های کهکشانی دوردست

 
مجله علمی ایلیاد - پروفسور «جولی هاواکک لاردند» از دانشگاه مونترال، گفت: «سیاه‌چاله  قابل دیدن نیست، اما کشش گرانشی آن به قدری زیاد است که نه ماده و نه نور می‌تواند از آن فرار کند و همه چیز را در مسیر خود، مانند گردابی قدرتمند فرو می‌برد.»

اغلب هنگامی که ستاره‌ای عظیم بمیرد و در خود فرو بریزد، سیاه‌چاله‌ای ایجاد می‌شود. جالب‌ترین چیز در مورد سیاه‌چاله‌ها این است که چگونه آن‌ها زمان را دور می‌زنند. با توجه به نظریه‌ی نسبیت اینشتین، زمان در میدان‌های گرانشی قوی، بسیار آرام‌تر در  جریان است؛ مانند نوع اَبَر سیاه‌چاله‌ها.»

پروفسور لاردند و همکارانش در جستجوی اَبَرسیاه‌چاله‌ها‌، ۷۲ عدد از درخشان‌ترین و پرجمعیت‌ترین خوشاه‌های کهکشانی، واقع در اعماق کیهان را مورد مطالعه قرار داده‌اند. آن‌ها با تجزیه و تحلیل موج رادیویی و انتشار اشعه‌ی ایکس، جرم سیاه‌چاله‌هایی که در این خوشه‌های کهکشانی که ۳.۵ میلیارد سال نوری از زمین دور هستند را محاسبه کردند.

نتایج نشان داد که جرم سیاه‌چاله‌ها تقریباً ۱۰ برابر بیشتر از آن است که در ابتدا تخمین زده شده و در اصل با استفاده از روش متفاوتی محاسبه شده‌اند که فرض می‌کند سیاه‌چاله‌ها به‌طور متوالی با کهکشان خود رشد می‌کنند. علاوه بر این تخمین زده می‌شود که تقریباً نیمی از سیاه‌چاله‌های نمونه، حداقل ۱۰ میلیارد برابر بیشتر از خورشید جرم داشته باشند. محققان آن‌ها را در گونه‌ی فوق سنگین وزن قرار می‌دهند که به «سیاه‌چاله‌‎های اَبَرپُرجرم» معروف هستند.

دکتر «مار مزکوآ»، یکی از محققان فوق دکترا در موسسه‌ی علوم فضایی اسپانیا، گفت: «ما سیاه‌چاله‌هایی را کشف کردیم که بسیار بزرگتر و وسیع‌تر از پیش‌بینی‌ها هستند. آیا آن‌ها واقعاً بزرگ هستند؟ چه شرایط ایده‌آلی به آن‌ها اجازه می‌دهد سریعتر در طول میلیاردها سال رشد کنند؟ در حال حاضر، هیچ راهی برای دانستن آن وجود ندارد.»

پروفسور هاواکک لاردند گفت: «ما می‌دانیم که سیاه‌چاله‌ها پدیده‌ای غیرعادی هستند، پس شکی در این نیست که افراطی‌ترین نمونه‌ها، قوانینی که ما تا به حال پایه‌ریزی کردیم را به چالش بکشند.»
 
نوشته: SciNews
ترجمه: فاطیما نصر - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟