آیا جنسیت جنین، در ایمنی بدن مادر تاثیر دارد؟

 
مجله علمی ایلیاد - گروهی از دانشمندان در مرکز پزشکی Wexner در دانشگاه ایالتی اوهایو، ۸۰ زن باردار که جمعاً ۴۶ جنین پسر و ۳۴ جنین دختر را در شکم خود داشتند، در سراسر دوره‌ی بارداری مورد مطالعه قرار داده تا به جواب این سوال برسند؛ آیا جنسیت جنین در ایمنی مادر تاثیر دارد یا خیر؟ آن‌ها این مطلعه را با بررسی سطوح مختلف «سیتوکین» انجام داده‌اند. این مطالعه با تجزیه و تحلیل سطوح سیتوکین ترشح شده در خون و سطح تولید سیتوکین در نمونه‌ی سلول‌های ایمنی موجود در آزمایشگاه که در معرض باکتری قرار گرفته‌ بودند، انجام شد.

دکتر «آماندا میشل»، محقق در موسسه‌ی تحقیقات پزشکی در مرکز پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو، گفت: «در حالی که زنان بر اساس جنسیت جنین خود تفاوتی در سطح سیتوکین خون نشان نمی‌دهند، اما ما دریافتیم که سلول های ایمنی زنانِ حامل جنین دختر که در معرض باکتری قرار گرفته بودند، بیشتر سیتوکین التهابی تولید می‌کنند.»

این به این معنی است که سیستم ایمنی بدن زنانِ حامل جنین دختر، در مقایسه با زنان حاملِ جنین پسر، پاسخ التهابی بالاتری را نشان می‌دهند. التهاب بخش مهمی از پاسخ ایمنی در بهبود زخم و پاسخ به ویروس‌ها و باکتری‌ها و بیماری‌های مزمن است. با این حال، التهابِ بیش از حد، برای بدن استرس‌زا است و می‌تواند علائم مربوط به بیماری از جمله درد و خستگی را تشدید کند.

در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، مشخص شده که افزایش التهاب در میان زنانی که حامل جنین دختر هستند، نقش مهمی را ایفا می‌کند. به همین دلیل است که زنانی که جنین پسر دارند در مقابل بیماری‌هایی مانند آسم، علائم شدید‌تری را نشان می‌دهند.

دکتر میچل گفت: «این پژهش به متخصصان زنان و زایمان کمک خواهد کرد که با تشخیص جنسیت نوزاد بتوانند میزان پاسخ التهابی مادر را تا حد زیادی پیش‌بینی کنند و مشخص می‌کند که  جنسیت جنین زنان باردار که آلوده به ویروس‌های متفاوت هستند یا دچار بیماری‌هایی مانند آسم می شوند، عملکرد سیستم ایمنی بدن آن‌ها متفاوت خواهد ‌بود.»
 
در حالی که التهاب مادر می تواند روی جنین تاثیر بگذارد، می‌تواند زمان تولد را تحت تاثیر قرار دهد. تحقیقات بیشتری برای درک اینکه چگونه جنسیت جنین روی سیستم ایمنی و میزان التهاب مادر تاثیر می‌گذارد، نیاز است. دکتر میچل گفت: «این امکان وجود دارد که هورمون‌های جنسی یا هورمون‌های دیگر در جفت، سطح التهاب بدن مادر را تحت تاثیر قرار دهد.»

این مهم است که بدانیم عملکرد صحیح سیستم ایمنی فردی سالم به معنای افزایش فعالیت آن نیست در واقع واکنش زیاد یا واکنش کم سیستم ایمنی مشکل‌ساز است. گفته می‌شود، تحقیقات نشان داده که ورزش کردن؛ خوردن سبزیجات و انجام مدیتیشن، می‌تواند به عملکرد صحیح سیستم ایمنی کمک کند. دکتر میچل گفت: «البته، این مهم است که برای تغییر در روال زندگی و رژیم غذایی خود، همیشه با پزشک خود مشورت کنید.»
 
نوشته: SciNews
ترجمه: عاطفه عمانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟