روشی جدید برای تشخیص سریع هشت نوع سرطان رایج

 
مجله علمی ایلیاد – تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که سرطان جان چند نفر را گرفته است؟ و یا اینکه جان چند نفر دیگر به‌خاطر این بیماری کُشنده در خطر است؟ حال دانشمندان استرالیایی با همکاری گروهی از دانشمندان آمریکایی موفق به ابداع روش جدیدی برای تشخیص هشت نوع سرطان از طریق آزمایش خون شده‌اند. ابداع کنندگان این روش که آن‌را «بیوپسی مایع» نام‌گذاری کرده‌اند، به زودی و ظرف چند سال آینده در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. این روش آزمایش خون ابداعی پس از آن ابداع شد که سال به سال آمار مرگ و میر ناشی از سرطان‌های مختلف رو به افزایش است.

فردی با نام «جان برین» با ۶۸ سال سن، یک سیگاری تمام عیار است و طی پنجاه سال گذشته، به‌طور مداوم سیگار کشیده است و اکنون به سرطان ریه دچار شده است. این روش درمان سرطان، روی او اجرا شده و اکنون احساس بهبودی می‌کند. وی می‌گوید: «من یکی از خوش‌شانس‌ترین افراد جهان هستم. وضعیت ریه‌های من وخیم بود، اکنون احساس خوبی دارم و حس می‌کنم که به روز‌های قبل از سرطان یا روز‌های قبل از تشخیص سرطانم باز گشته‌ام؛ هر چند هنوز هم تنگی نفس دارم.»

دکتر «تاد هارپر» مدیرعامل شورای سرطان ایالت ویکتوریای استرالیا می‌گوید: «همه‌ی افراد مبتلا به سرطان مانند جان خوش‌شانس نیستند. مشکل این‌جا است که سرطانی مانند سرطان ریه، به‌راحتی قابل تشخیص نیست و اگر بتوان آن‌را در مراحل اولیه شناسایی کرد، درمان‌های رایج بسیار مواثرتر خواهند شد. حال ما تمام توانایی و سرمایه‌ی خود را بر این گذاشته‌ایم که بتوانیم راهی برای تشخیص سریع‌تر سرطان ریه پیدا کنیم که اگر چنین شود، امید بیماران برای نجات از مرگ ناشی از سرطان افزایش می‌یابد.» محققان ادعا می‌کنند روش بیوپسی مایع قادر است سرطان ریه را به‌علاوه‌ی ۷ نوع سرطان دیگر قبل از رسیدن به شرای حاد و کُشنده تشخیص دهد، پیش از آن‌که عوامل سرطان در بدن پخش شوند و برای هر درمانی دیر شود.
 
پروفسور «پیتر گیبس» پژوهشگر ارشد و سرطان‌شناس، می‌گوید: «با این روش جدید، سیر درمان افراد مبتلا به سرطان تغییر می‌کند و امید برای بهبود آن‌ها افزایش می‌یابد. یکی از مشکلات، این است که ما از وجود تومورهای سرطانی پیش بروز علائم سرطان، مانند درد، کاهش وزن یا حالت تهوع بی‌اطلاع هستیم. این روش می‌تواند وجود تومورهای اولیه‌ را پیش حاد شدن سرطان تشخیص دهد.»

در مراحل آزمایش‌های اولیه‌ی این روش، اثبات شده است با استفاده از پروتئین‌ها و جهش‌های ایجاد شده در خون، می‌توان تا ۷۰درصد موارد سرطان‌ها را با موفقیت شناسایی کرد. روش بیوپسی مایع، نتیجه‌ی همکاری دانسمندان و محققینی از موسسه‌ی والتر و الیزهال در ملبورن استرالیا و آمریکا است. پروفسور گیبس از موسسه‌ی استرالیایی می‌گوید: «من از ظرفیت‌ها و نتایج موفق‌آمیز این روش هیجان‌زده و خوشحال هستم. من روزی را می‌بینم که این روشِ بر پایه‌ی آزمایش خون، می‌تواند بسیاری از سرطان‌ها، از جمله سرطان پانکراس و دیگر سرطان‌ها را در راحل اولیه تشخیص دهد؛ سرطان‌هایی که حدوداً ۸۰درصد آن‌ها در مراحل وخیم بیماری تشخیص داده می‌شوند.»

نتایج این تحقیق در حالی منتشر شده است که آمار نشان می‌دهد اکنون سرطان ریه، اولین عامل کُشنده‌ی سرطانی در بین مردان و زنان استرالیایی است. دکتر «سارا وایت» مدیر سازمان کویت ویکتوریا، می‌گوید: «این آمار نتیجه‌ی مصرف زیاد دخانیات در استرالیا طی ۴۰ سال گذشته است.»

او این‌گونه ادامه داد: «این آمار نگران‌کننده، مقصری دارد و آن مقصر هم کسی نیست جز شرکت‌های تولید کننده‌ی دخانیات که از ۴۰ سال پیش تا کنون، با تبلیغات تهاجمی و هدف قرار دادن نوجوانان و زنان، آن‌ها را تشویق به مصرف سیگار کرده‌اند و امروز ما شاهد نتایج منفی آن هستیم.» تمام این موارد در حالی رو به رشد هستند که سرطان سینه، نیز در حال گسترش است و هر سال زنان بیشتری به این نوع سرطان دچار می‌شوند.

دکتر هارپر در این‌باره گفت: «با این روش تشخیص و درمان، نرخ بهبودی و ادامه‌ی زندگی در بین مبتلایان به سرطان سینه بیش از ۹۰درصد است، حتی در مراحل اولیه این بیماری امید به زنده‌ماندن صددرصد برآورد می‌شود. این‌ها حاصل پیشرفت‌های این روش جدید هستند و ما امید داریم که این روش را برای دیگر سرطان‌های رایج نیز به‌کار ببریم و نتیجه‌ی مثبت هم بگیریم.»
 
نوشته: گارث بورهام
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟