دوران مدرسه در آینده‌ی فرزندان‌مان چقدر تاثیر دارد؟

 
مجله علمی ایلیاد - دانش‌آموزانی که به حضور در مدرسه ابراز علاقه می‌کنند، صرف‌نظر از بهره‌ی هوشی، از درآمد بالایی در ۵۰ سال بعد بهره‌مند می‌شوند. فارغ از بهره‌ی هوشی، وضعیت اجتماعی و اقتصادی والدین یا سایر عوامل شخصیتی، دانش‌آموزانی که احساس مسئولیت می‌کنند، میزان علاقه‌شان به مدرسه کاهش پیدا نمی‌کند و مهارت‌های خواندن و نوشتن خوبی دارند، نه تنها در مدرسه نمرات خوبی کسب می‌کنند، بلکه در اکثر مواقع موفقیت‌های تحصیلی و شغلی را در دهه‌های بعدی زندگی خود تجربه می‌کنند. مقاله‌ی منتشر شده در مجله‌ی Personality and Social Psychology بر این گفته‌ها مهر تایید می‌زند.

دکتر «ماریون اسپنگلر» نویسنده‌ی ارشد از دانشگاه توبینگن، گفت: «محققان آموزشی، دانشمندان علوم سیاسی و اقتصاددانان، علاقه‌ی زیادی به صفات و مهارت‌هایی دارند که والدین، معلمان و مدارس در کودکان به‌وجود آورده و تقویت می‌کنند. این عوامل می‌توانند احتمال موفقیت در سال‌های بعد زندگی را ارتقا دهند. تحقیقات ما نشان داد که رفتارهای خاص در مدارس اثرات پایداری را بر سال‌های بعد زندگی فرد می‌گذارد.»

اسپنگلر و همکارانش داده‌های جمع‌آوری شده توسط موسسه‌ی تحقیقاتی آمریکا را از مجموع ۳۴۶،۶۶۰ دانش‌آموز دبیرستانی در سال ۱۹۶۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. البته فرآیند تحلیل به اینجا ختم نشد، زیرا داده‌های مربوط به ۸۱،۹۱۲ نفر از آن دانش‌آموزان در یازده سال بعد و ۱،۹۵۲ نفر از آنان در ۵۰ سال بعد نیز به بررسی رسید. در فاز اولیه دبیرستان، انواعی از نگرش‌ها و رفتارهای دانش‌آموزان از قبیل صفات شخصیتی، توانایی‌های شناختی، وضعیت اقتصادی اجتماعی والدین و عوامل جمعیتی اندازه‌گیری و بررسی شدند. بررسی‌های بعدی هم به مواردی از قبیل دستاورد تحصیلی، درآمد و پرستیژ شغلی پرداخت.

مسئولیت‌پذیر بودن، علاقمندی به مدرسه و داشتن مشکلات کمتر در زمینه‌ی مهارت‌های خواندن و نوشتن همگی ارتباط معناداری با دستاورد تحصیلی و یافتن شغلی مناسب، به‌ترتیب پس از ۱۱ سال و ۵۰ سال داشت. اگرچه یافته‌های محققان لزوماً تعجب‌برانگیز نبودند، اما اسپنگلر خاطر نشان کرد که برخی رفتارهایی که دانش‌آموزان در مدرسه از خود نشان می‌دهند، می‌تواند موفقیت آنان را در سال‌های بعد زندگی‌شان پیش‌بینی کند. تجزیه و تحلیل بیشتر داده‌ها نشان داد که قسمت اعظمی از اثرات را می‌توان با دستاوردهای تحصیلی توضیح داد.
 
رفتارها و خصوصیات دانش‌آموزان در صورتی که در مدرسه مورد تمجید قرار گیرد، پیشرفت تحصیلی آنان را در پی خواهد داشت. این پیشرفت هم با عواملی نظیر درآمد و پرستیژ شغلی در سال‌های بعد زندگی ارتباط دارد. بر اساس یافته‌ها، برخی رفتارها می‌توانند پیامدهای طولانی‌مدتی را برای زندگی افراد به همراه داشته باشند.
 
نوشته: ScienceDaily
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا عدد ۱۳ واقعاً نحس است؟● آیا علم عشق در نگاه اول را تایید می‌کند؟● آیا تنبیه بدنی کودکان در تربیت آن‌ها موثر است؟● با این مکانیسم، جوان بمانید● ماسک زدن بر روی رفتار انسان‌ها تاثیر داشته است● غمگینی و تنهایی بیش از سیگار انسان را پیر می‌کند● چرا خرافات را باور می‌کنیم؟● حال روز مردان پس از پدر شدن چگونه است؟● پنج راه برای مقابله با استرس● طالع‌بین‌ها چگونه آینده‌ی ما را پیش‌گویی می‌کنند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟