دوست دارید ال‌سی‌دی شکسته‌ی موبایل‌تان خودش را ترمیم کند؟

 
مجله علمی ایلیاد - شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که ال‌سی‌دی گوشی موبایل‌تان بر اثر افتادن یا حادثه‌ای شکسته باشد؛ لحظه‌ای فکر کرده‌اید که ای کاش ال‌سی‌دی خودبه‌خود درست شده باشد. خب شاید این تصور شما، آرزویی غیرممکن نباشد!

گروهی از دانشمندان ژاپنی به رهبری دکتر «تاکوزا» لایه‌ای شیشه‌ای ساخته‌اند که قادر است خود را ترمیم کند. تمام فرآیند ترمیم خودکار این شیشه، با کشیدن انگشت‌تان بر روی منطقه‌ی شکسته شده اتفاق می‌افتد. این شیشه با پلیمری به‌نام «پلی‌اتز-تیاریز» ساخته شده است که در دمایی کمتر از آنچه دیگر شیشه‌ها ساخته می‌شوند، تولید شده است.

طبق گزارش‌های این ابداع، می‌توان از ویژگی‌های اصلی و منحصر‌به‌فرد این شیشه به استحکام مکانیکی بالا و توانایی ترمیم خودکار اشاره کرد. در اکثر پلیمرهای مشابه، ترمیم خودکار نیاز به دمایی بالا تا ۱۲۰ درجه‌ی سانتی‌گراد دارد.

این پلیمر در اصل توسط دانشجویی ژاپنی به‌نام «یویانا گیساوا» ساخته شد. یویانا این پلیمر را از ماده‌ی چسب مانندی تولید کرد و در طول آزمایش‌هایش متوجه شد که تکه‌های شکسته شده‌ی لایه‌ی چسب، با فشاری دوباره به‌هم می‌چسبند و همان صفحه‌ی صاف وشفاف قبلی را به‌وجود می‌آورند. این آزمایش بارها تکرار شده است و هر بار نتایج یکسانی را داشته است.

به‌نظر می‌رسد گوشی‌هایی که از این نوع شیشه در ال‌سی‌دی‌های‌شان استفاده شود، قیمت بالایی داشته باشند و دانشمندان در تلاش هستند تا با روشی مکمل، بتوانند قیمت تولید این نوع شیشه را کاهش دهند. به هر حال وجود چنین شیشه‌ای در گوشی افرادی که شکسته شدن ال‌سی‌دی موبایل‌شان کابوسی وحشتناک است، ارزش چنین هزینه‌ای را دارد.

ترجمه: علی عمانی – مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آینده‌ی باتری‌ها، دنیای متفاوتی دارد● کدام صندلی‌ هواپیما ایمن‌تر است؟● مقایسه‌ی ویژگی‌های اندروید و IOS● روشی جدید برای ایجاد سرمایش ابداع شد● ساخت ربات ژلاتینی برای رساندن دارو به نقاط مختلف بدن● موشک جدید روسیه چه قدرتی دارد؟● تکنولوژی‌ای که ساختمان‌ها را رایگان خنک می‌کند● کشف موادی مانند پلاستیک با رسانایی مشابه فلزات ● تولید سوخت جت با روشی ۱۰۰ درصد پایدار ● راهی جدید برای تبدیل گازهای گلخانه‌ای به سوختجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟