با هوش‌مصنوعی چه رفتاری داریم و عواقب آن چیست؟

 
مجله علمی ایلیاد – تا به‌ حال دستیار دیجیتال داشته‌اید؟ آن‌ها موجودات جالبی هستند. شما را تحت نظر می‌گیرند، حتی وقتی خواب هستید. آن‌ها زمان بیدار شدن شما را می‌فهمند و خوشحالی و بدحالی شما را تشخیص می‌دهند. شاید خیلی حس خوبی نباشد که مدام کسی شما را تحت نظر داشته باشد؛ آن‌هم موقع خواب. شاید کمی ترسناک هم باشد.

محققان می‌گویند که تقریباً بیش از نیمی از مکالمات بین انسان و کامپیوتری نوعی دیکتاتوری است. انسان‌ها به کامپیوترها با بدزبانی حرف می‌زنند، ناسزا می‌گویند، آن‌ها را همانند کارگرشان صدا می‌زنند و سوالات نامربوط می‌پرسند! «شرلی برنام» محقق حوزه‌ی رفتارشناسی انسان می‌گوید: «دستیاران دیجیتالی، نیمه‌ی تاریک رفتار انسان‌ها را به‌نمایش گذاشته‌اند.»

چرا ما آن‌ها این رفتار را داریم؟ آیا آن‌ها لایق این رفتار ما هستند؟ این رفتار‌ها چه چیزی از انسان‌ها را نمایان می‌کنند.

«فریزر آلیسون» دانشجوی دکتری در دانشگاه ملبورن که در حال مطالعه بر نحوه‌ی تعامل انسان و هوش مصنوعی است، میگوید: «ما انسان‌ها ناامید هستیم، خب همه‌ی ما این‌را تجربه کرده‌ایم. ما آزمایش می‌کنیم، یعنی علاقه داریم ببینیم چقدر فراتر از مرز‌ها می‌رویم. ما رفتار و اخلاقی سرگرم‌کننده داریم. چون در تعامل با ربات‌ها و کامپیوتر‌ها آداب و معاشرت را رعایت نم‌کنیم. جالب اینجاست که ما از آن‌ها انتظار هوش بیشتری داریم و از ما باهوش‌تر باشند.»

آلیسون می‌گوید: «در حال حاضر ما با کامپیوتر‌های‌مان به‌عنوان شخصی که هوشمند است و قدرت قضاوت دارد برخورد می‌کنیم و دیگر به‌ آن‌ها به چشم چیزی بی‌جان، گنگ و فرمان‌بردار نگاه نمی‌کنیم.»

واقعیت این است که نمی‌توان تکنولوژی را دست‌کم گرفت و باید مراقب رفتارمان با هوش مصنوعی باشیم. برای این ادعا دلایل واضحی وجود دارد که اولین آن نگاه اطرافیان‌مان به ما و رفتارمان با کامپیوترها است. دلایل مهم‌تری نیز وجود دارد که اگر آن‌ها را نادیده بگیریم، ممکن است به قیمت بیکار شدن‌مان تمام شود.
 
«مایکل شارگه» محقق دانشگاه ام‌آی‌تی می‌گوید: «در آینده و رد محیط‌های کاری، بدرفتاری با ربات‌ها و هوش‌مصنوعی به تابویی اجتماعی تبدیل می‌شود. این ممکن از باعث نارضایتی ربات‌ها در آینده‌ای دارد که بسیار باهوش‌تر شده باشند.» پس بیایید با هوش‌مصنوعی و ربات‌ها خوش‌رفتارتر باشیم تا در آینده بر علیه ما شورش نکنند و یا حداقل با نسلی از ربات‌های رجباز‌تر از خودمان سر و کار  نداشته باشیم.

ترجمه: علی عمانی – مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● آیا Chat GPT به آموزش آسیب می‌رساند؟● چَت‌بات چیست و چه کاربردهایی دارد؟● گوگل دو سال دیگر نابود می‌شود● همه چیز در مورد اینترنت 5G● استفاده از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی حرکات بازیکنان والیبال● کشف فیزیک جدید، توسط هوش‌مصنوعی● آیا حالت پنجم ماده کشف شده است؟● رمزارز افراد مُرده به چه کسی ارث می‌رسد؟● با معتادان به اینترنت و بازی‌های کامپیوتری چکار کنیم؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند