مصائب تلخ این روزهای مارک زاکربرگ

 
مجله علمی ایلیاد - با توجه به افزایش رسوایی‌های عظیم در نفوذ به حریم خصوصی که باعث کاهش ۱۷درصدی قیمت سهام فیسبوک در اوایل سال ۲۰۱۸ شده است، روز چهارشنبه این شرکت گامی در راستای تسهیل کنترل داده‌های افراد برداشت.

در ماه‌های آینده، کنترل حریم خصوصی که اکنون در ۲۰ جای برنامه‌ی فیسبوک وجود دارد، در صفحه‌ای گنجانده خواهد شد. فیسبوک صفحه‌ای را ایجاد خواهد کرد که کار را برای دانلود داده‌ها توسط کاربران، آسان‌تر می‌کند. به این ترتیب، افراد با شفافیت بیشتری می‌بینند که شرکت فیسبوک چه اطلاعاتی راجع به آن‌ها جمع‌آوری می‌کند.

این تغییرات در پی رویدادی انجام شده است که طی آن شرکت داده‌ی «کمبریج آنالیتیکا» به‌طور اشتباه پروفایل حداقل ۳۰ میلیون کاربر را به‌دست آورده بود. آپدیت فیسبوک با قوانین حریم شخصی تازه‌ای مصادف است که انتظار می‌رود در ماه مِی در اروپا به انجام برسد.

«ارین ارگان» مسئول ارشد حریم شخصی فیسبوک، در پستی وبلاگی نوشت: «اخیراً شاهد این قضیه بودیم که باید سیاست‌های خود را تقویت کنیم و به مردم بفهمانیم که فیسبوک چطور کار می‌کند و دید بهتری نسبت به داده‌های خود داشته باشند. ما به وضوح شنیده‌ایم که تنظیمات حریم شخصی و سایر ابزارهای مهم با سختی بسیاری پیدا می‌شوند و ما باید گام‌های بلندتری برای آگاهی بخشی به مردم برداریم.»

فیسبوک گفت که به دلیل رسوایی کمبریج آنالیتیکا، به اعمال تمامی تغییرات نپرداخته و فقط قوانین جدید حفاظت از داده‌ی اروپا نبودند که زمینه‌ساز این تغییرات شدند. اما «باب شرمن» معاون بخش حریم شخصی شرکت فیسبوک، در مصاحبه‌ای اعلام کرد که شرکت باید روابط خود را با کاربران بهبود ببخشد. اگر سمبل اخلاقی در زمینه‌ی ارائه‌ی داده نباشیم، نباید انتظار داشته باشیم که افراد به ما اعتماد کنند و با آسودگی خاطر به استفاده از برنامه‌ی ما بپردازند.

آقای شرمن خاطر نشان کرد: «آنچه اخیراً برای من واضح و روشن شده است، این است که اعتماد عمومی نسبت به فیسبوک تا حد زیادی سلب شده و ما باید برای تصاحب دوباره‌ی این اعتماد، تلاش زیادی کنیم. البته ما بی وقفه در تلاشیم تا این امر تحقق پیدا کند.»

فیسبوک اعلام کرد، سعی در طراحی مجدد و تسهیل ویژگی‌های فعلی دارد. فیسبوک به‌عنوان شبکه‌ای اجتماعی این اجازه را به کاربران می‌دهد تا داده‌های خود را دانلود نموده و تنظیمات حریم شخصی زیادی را کنترل کنند.

«نیت کاردوزو» وکیل ارشد در سازمان پیشگام الکترونیک، گفت: «تغییر در طراحی فیسبوک نقطه‌ی شروعی بود و ما همچنان به خواسته‌های بزرگ کاربران توجه چندانی نکرده‌ایم. برای مثال، فیسبوک این اجازه را به افراد نمی‌دهد تا داد‌ه‌های خود را از سرورهای فیسبوک حذف کنند. در اینجا، فیسبوک یک‌دهم راه را برای احیای مجدد اعتماد عمومی طی کرده است.»

اما تحقیقات نشان می‌دهد که تغییر در طراحی می‌تواند بر رفتار افراد تاثیر بگذارد. مطالعه‌ی انجام شده در سال ۲۰۱۰ توسط کرانور و محققان کارنگی ملون، دریافتند که افراد سیاست‌های حریم شخصی ساده‌تر را بهتر از سیاست‌های طولانی و پیچیده درک می‌کنند. در این مطالعه که ۷۶۴ نفر شرکت کردند، مشخص شد که افراد با سرعت بیشتری با سیاست‌های ساده برخورد می‌کنند.

«الساندرو آکویستی» متخصص رایانه در کارنگی ملون، گفت: «کنترل فیسبوک در واکنش به برخی رسوایی‌های حریم شخصی پیچیده‌تر شده بود.» آقای آکویستی از این تغییرات استقبال کرده، ولی خواهان این است که محافظت از داده‌های کاربران با شدت بیشتری تداوم داشته باشد، چرا که تغییرات امروز نمی‌توانند بعضی از مشکلات را حل کنند.

نگرانی بزرگ دیگر این است که آیا تنظیمات پیش‌فرض فیسبوک کاربران را ترغیب می‌کند حجم بالایی از داده‌ها را به اشتراک بگذارند یا خیر؟ در آمریکا، از مارک زاکربرگ مدیر عامل فیسبوک، خواسته شده تا در مقابل سه کمیته‌ی کنگره‌ی ملی این کشور حاضر شود و شهادت دهد؛ کمیته‌ای که مسئولیت رسیدگی به موضوع جدال‌برانگیز کمبریج آنالیتیکا را برعهده دارد.

جلسات پرس و جوی مشابهی در سراسر اروپا، مِن جمله انگلیس در حال انجام هستند؛ برای مثال، قانونگذاران قرار است از «کریس کاکس» مسئول ارشد محصولات فیسبوک، سوالاتی بپرسند. قانونگذاران اروپایی در هفته‌های اخیر حساسیت زیادی نسبت به فیسبوک از خود نشان داده‌اند. قرار است اتحادیه‌ی اروپا مجموعه‌ی تازه‌ای از قوانین حریم شخصی و حفاظت از داده را وضع کند که هر کدام از غول‌های فناوری را مجاب می‌کند احتیاط و دقت بیشتری را در خصوص اطلاعاتی که گردآوری می‌کنند، داشته باشند. برخی از آن مسئولان در کنفرانس صنعت در واشنگتن دی‌سی تاکید کردند که فیسبوک باید از اشتباهاتش درس عبرت بگیرد.
 
نوشته: الیزابت داوسکین و تونی روم
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● آیا Chat GPT به آموزش آسیب می‌رساند؟● چَت‌بات چیست و چه کاربردهایی دارد؟● گوگل دو سال دیگر نابود می‌شود● همه چیز در مورد اینترنت 5G● استفاده از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی حرکات بازیکنان والیبال● کشف فیزیک جدید، توسط هوش‌مصنوعی● آیا حالت پنجم ماده کشف شده است؟● رمزارز افراد مُرده به چه کسی ارث می‌رسد؟● با معتادان به اینترنت و بازی‌های کامپیوتری چکار کنیم؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند