لباس‌های‌تان را برای شست‌وشو به باکتری‌ها بدهید!

 
مجله علمی ایلیاد - باکتری‌هایی که در قطب شمال زندگی می‌کنند، می‌توانند مواد شوینده‌ی فعال در برابر سرما و دیگر محصولات نویدبخشی را تولید کنند. باکتری‌ها به گونه‌ای تکامل یافته‌اند که در بعضی از شدیدترین شرایط روی زمین هم، جان سالم به در می‌برند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد باکتری‌هایی که در سرمای شدید مناطق قطبی زمین زندگی می‌کنند، می‌توانند به عنوان مواد شوینده‌ی پاک به کار روند. در مطالعه‌ای جدید دانشمندان در مرکز تحقیقات زمین‌شناسی آلمان «GFZ»، توان بالقوه‌ی تجاری باکتری‌های قطبی را بررسی کردند.

باکتری‌های یافت‌شده در مناطق قطبی زمین، می‌توانند در دماهای بسیار سرد و منجمد هم زنده بمانند. آن‌ها با وجود افزایش اشعه‌ی ماوراء بنفش و کمبود آب مایع و مواد مغذی هم رشد می‌کنند و زنده می‌مانند. دلیل آن هم، وجود مولکول‌هایی به نام «بیوسورفکتانت» است. دانشمندان باور دارند که بیوسورفکتانت می‌تواند به تمیز کردن لباس‌ها یا افزایش عملکرد سوخت کمک کند.

«آمندا پرفومو»، میکروبیولوژیست و بیوتکنولوژیست، در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت: «آن‌ها واقعاً پتانسیل بسیار بالایی دارند.» محققان قبلاً بیوسورفکتانت‌هایی از زباله‌هایی مانند فرآورده‌های فرعی روغن پخت و پز را ترکیب کرده‌اند، اما بیوسورفکتانت‌های تولیدشده از باکتری‌های اکسترموفیل دارای مزیت بیشتری برای عمل کردن در دماهای زیر صفر هستند.

دانشمندان می‌گویند افزودن بیوسورفکتانت‌ها، می‌تواند بیودیزل تولید کند که تمیزتر از بنزین می‌سوزد و سوخت قابل‌قبولی است، زیرا باعث می‌شود در دماهای سردتر، به‌طور نرم‌تر و صاف‌تری جریان یابد. این مولکول‌ها می‌توانند باعث شوند که مواد شوینده در دماهای شستشوی سردتر هم فعال باشند و به این طریق به حفظ انرژی کمک می‌کنند. علاوه بر این، بیوسورفکتانت‌ها می‌توانند برای تمیز کردن آلودگی در آب‌های سرد اقیانوس هم به‌کار روند.

پرفومو گفت: «مناطق سرد زمین در واقع برای اکتشاف و بررسی و برای تحقیقات علمی، بیشتر قابل دسترس می‌شوند. دانشمندانی که نمی‌توانند شخصاً به مناطق قطبی بروند و نمونه جمع‌آوری کنند، می‌توانند به راحتی از موجودات مجموعه‌های کشت و آزمایشگاهی استفاده کنند. این مجموعه برای همه قابل دسترس است.»

آنزیم‌های فعال دربرابر سرما که توسط باکتری‌های اسکترموفیل به‌وجود آمده‌اند، در حال حاضر برای اهداف صنعتی تولید شده‌اند و خانم پرفومو معتقد است که بیوسورفکتانت‌ها، آنزیم‌های بعدی هستند که تولید خواهند شد. اما وی می‌گوید به تحقیقات بیشتری نیاز است تا مشخص شود که کدام نوع باکتری‌های اکسترموفیل، مفیدترین بیوسورفکتانت‌ها را تولید می‌کنند.

وی گفت: «ما هنوز خیلی کم می‌دانیم. من فکر می‌کنم با کمی کار و کمی صبر و به خصوص با کار گروهی، می‌توانیم در آینده‌ای نزدیک گام بزرگی برداریم. واقعاً چالش بزرگی برای علم و فناوری است.» پرفومو جزئیات دقیقِ توان بالقوه‌ی بیوسورفکتانت‌های فعال در برابر سرما را در مجله‌ی Trends in Biotechnology  ارائه داده است.
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: زهرا جهانبانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● آیا مارها می‌توانند صداها را بشنوند؟● کدام حیوانات میدان مغناطیسی را حس می‌کنند؟● گران‌ترین مایع دنیا چیست؟● رفتار جنسی عجیب زرافه‌ها● کشف عجیب جنسیتی در بین گنجشک‌ها● سگ‌ها چند سال عمر می‌کنند؟● زمان برای کدام حیوانات زودتر می‌گذرد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟