گرما با عصر یخ‌بندان چه کرد؟

 
مجله علمی ایلیاد - خاک‌های تالاب، مقدار زیادی از ذخایر کربن در جهان را تشکیل می‌دهند، اما به‌نظر می‌رسد که به تغییرات اقلیمی حساس هستند. تحقیقات جدید نشان می دهد که دوره‌های گرم‌ شدنِ سیاره‌ی زمین در طول آخرین عصر یخ‌بندان، باعث شکل‌گیری تالاب‌ها شده است.
 
محققان کار خود را با طراحی مدل کامپیوتری برای شبیه‌سازی الگوهای آب و هوایی محلی در طول ۲۶،۰۰۰ سال گذشته آغاز کردند. آخرین عصر یخ‌بندان، بین ۲۶،۰۰۰ تا ۲۲،۰۰۰ سال قبل به حداکثر یخ‌بندان خود رسید، که بعد از آن یخچال‌ها شروع به پَس‌روی کردند.

دانشمندان با استفاده از نمونه‌های ذغالی رادیوکربن که در آمریکای شمالی، شمال اروپا و پاتاگونیا جمع‌آوری شده بود، جدولی زمانی از شکل‌گیری تالاب ارائه دادند. وقتی آن‌ها جدول زمانی خود را با شبیه‌سازی‌های مدل‌شان مقایسه کردند، دریافتند که دماهای محلی بالاتر در تابستان، نه افزایش باران، دقیقاً شکل‌گیری تالاب‌ها را پیش‌بینی می‌کند.

«پاول موریس»، سخنگوی اکوهیدرولوژی در دانشگاه لیدز، در نشریه‌ای اعلام کرد: «این کار به توضیح پیدایش یکی از مهم‌ترین انواع اکوسیستم‌های جهان و توانایی بالقوه‌ی آن در ذخیره‌ی کربن ضعیف و شکننده، کمک می‌کند. مهم است که دانش خود را در مورد علل شروع این فرآیند، به ویژه با توجه به نگرانی‌های مربوط به اقلیم‌های آینده و نیز  نقش مهم تالاب‌ها در مبارزه با تغییرات اقلیمی، تقویت کنیم.»

از هزاران سال پیش، تالاب‌ها به‌عنوان بقایای گیاهی انباشته شدند، اما به علت شرایط مرطوب و اسیدی، نتوانستند تجزیه شوند. این عدم تجزیه مانع از انتشار مجدد کربن به جو شد. خاک‌های تالاب، مقدار زیادی از ذخایر کربن جهان را تشکیل می‌دهند، اما به نظر می‌رسد که به تغییرات اقلیمی حساس هستند. درک بهتر فرآیند شکل‌گیری تالاب‌ها به دانشمندان کمک می‌کند تا بهتر پیش‌بینی کنند که افزایش دما چه‌طور بر تالاب‌ها تاثیر خواهد گذاشت. موریس و همکارانش، این تحقیق خود را در مورد تالاب‌ها در مجله‌ی PNAS منتشر کردند.

این محققان در مقاله‌ی خود نوشتند: «یافته‌های ما پیدایش و فضای اقلیمیِ دوران هولوسن در رابطه با یکی از انواع اکوسیستم‌های غنی از کربن در جهان را روشن‌تر می‌سازد و برای مسیرهای تغییر اکولوژیکی در اقلیم‌های در حال تغییرِ آینده، پیامدهایی دارد.»
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: زهرا جهانبانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● منشاء رود نیل کجاست؟● دانشمندان درونی‌ترین هسته‌ی زمین را کشف کردند● آیا کاهش جدی گازهای گلخانه‌ای در دنیا امکان‌پذیر است؟● چرا زلزله‌ی ترکیه و سوریه تا این حد تلفات داد؟● کدام منبع انرژی باعث تکامل حیات شده است؟● نادرترین ماده‌ی معدنی روی زمین چیست؟● هسته‌ی داخلی زمین جهت چرخش خود را تغییر داده است● در ۱۰۰ سال آینده رنگین‌کمان‌های بیشتری خواهیم دید● اَبرها چقدر وزن دارند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند