چرا با خوردن نمک فشار خون ما بالا می‌رود؟

 
مجله علمی ایلیاد - تحقیقات جدید پرده از این راز که چرا فشار خون برخی افراد نسبت به نمک حساس است، برداشت. در مطالعه‌ی قبلی، گروهی تحقیقاتی کشف کرده بود که تغییرات ژنتیکی طبیعی که در ۴۸ درصد از افراد اتفاق می‌افتد، شانس ابتلای این افراد را به فشار خون حساس به نمک، افزایش می‌دهد.

اما هم اکنون مطالعه‌ی جدید این گروه، نشان داده است که چگونه این ژن مانع از حذف نمک اضافی از بدن می‌شود. این ژن سبب می‌شود که انتقال‌دهنده‌ی سدیم یا همان نمک که «NBCe2» نام دارد، از کار بیفتد و لذا مقدار زیادی از سدیم منتقل شده به کلیه مجدداً به بدن باز گردد. این امر، به ویژه پس از خوردن غذاهای پُرنمک و شور رخ می‌دهد. لذا این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد نمک ممکن است برای افرادی که دارای این نوع ژن هستند، خطرناک باشد.

به گفته‌ی برخی محققان، تشخیص و درمان فشار خون حساس به نمک می‌تواند دشوار باشد، زیرا حدود ۱۴ درصد از افراد می‌توانند فشار خون طبیعی داشته باشند و در عین حال نسبت به نمک نیز حساس باشند. بنا بر گزارش نویسنده‌ی اصلی این مطالعه، «رابین فلدر»، از بخش آسیب‌شناسی مدرسه‌ی پزشکی ویرجینیا و همکارانش، از هر ۱۰ نفر حدود سه نفر به نمک حساس هستند و ناتوانی بدن این افراد در حذف نمک اضافی، آن‌ها را در معرض خطر افزایش حمله قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه و نابینایی قرار می‌دهد.

وی در ادامه‌ی سخنانش افزود: «دفع سدیم اضافی از بدن امری حیاتی تلقی می‌شود، زیرا وجود سدیم مازاد در بدن سبب می‌شود که بدن آب خود را حفظ کند و این امر می‌تواند فشار خون را افزایش داده و به‌طور قابل توجهی طول عمر انسان را کاهش دهد.»

این مطالعه در مجله‌ی PlusOne منتشر شده است.
 
نوشته: HealthDay News
ترجمه: سهیلا دوست‌پژوه - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟