چرا گیرندگان پیوند کبد، کمتر در معرض خطر قرار دارند؟

 
مجله علمی ایلیاد - کسانی که پیوند کبد انجام می‌دهند گاهی اوقات به داروهای ضد پس زدن کمتری نیاز پیدا می‌کنند؛ محققان در این مقاله علت را توضیح می‌دهند.

نویسنده‌ی مطالعه، دکتر «تیموسین تانر»، جراح پیوند در کلینیک مایو در راچستر، مین، گفت: «این مطالعه نشان می‌دهد که پیوند کبد به خودی خود واکنش‌های ایمنی میزبان را تنظیم می‌کند. کبد در مقایسه با اندام‌های دیگر از لحاظ ایمنی‌شناختی اندامی بسیار فعال است، بنابراین می‌تواند واکنش‌های ایمنی را به خودی خود تنظیم کند.»

نویسندگان این مطالعه توضیح می‌دهند که دانشمندان برای چندین دهه می‌دانستند افرادی که کبد پیوند زده‌اند، به داروهای کمتری برای مهار سیستم ایمنی و جلوگیری از پس زدن پیوند نیاز دارند. این امر صحت دارد؛ حتی اگر علاوه‌بر یک کبد جدید، اندام‌های دیگری را نیز دریافت کنند. محققان برای بررسی بیشتر این پدیده، نمونه‌های خونِ اندام گیرنده را یک سال پس از جراحی مقایسه کردند. ۶۱ بیمار تحت جراحی پیوند کلیه قرار گرفته بودند، ۳۱ بیمار پیوند کبد و ۲۸ بیمار هم پیوند کلیه و هم کبد داشتند.

این مطالعه نشان داد کسانی که هر دو جراحی را انجام داده بودند یا فقط جراحی کبد داشتند در مقایسه با آن‌هایی که فقط کلیه دریافت کرده بودند، دارای سلول‌های ایمنی کمتری بودند که به مهاجمان خارجی واکنش نشان می‌دادند و اگرچه واکنش بیماران پیوندی کبد به اندام‌های اهدا شده ضعیف‌تر بود، سیستم‌های ایمنی آن‌ها در برابر مواد خارجی همچنان قوی باقی ماند.

در خبرگزاری کلینیک مایو، محققان گفتند که باید تحقیقات بیشتری انجام دهند تا ببینند کبد دقیقاً چگونه واکنش ایمنی بدن را تغییر می‌دهد؟ آن‌ها اشاره کردند که اگر پزشکان بتوانند این واکنش را در انواع پیوندهای دیگر تقلید کنند، گیرندگان اندام نیاز کمتری به داروهای ضد پس زدن پیدا می‌کنند که این کار خطر عفونت، سرطان و مشکلات سلامتی دیگر را بالا می‌برد.

یافته‌های این مقاله اخیراً در مجله‌ی بین‌المللی liver transplants منتشر شده است.
 
نوشته: HealthDay News
ترجمه: سحر الله‌وردی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟