دستگاه ایمنی ثانویه‌ در بدن انسان‌ها چیست؟

 
مجله علمی ایلیاد - بر اساس تحقیقات جدید، فعال کردن چیزی به‌نام دستگاه ایمنی رفتاری، باعث ایجاد اختلال در دیدارهای عاشقانه می‌شود. در حدود یک دهه پیش، روانشناسان تکاملی اعلام کردند که انسان‌ها خط نخست دفاع در برابر بیماری را بدن‌شان تکامل داده‌اند. این نظریه می‌گوید که درک درست یا نادرست تهدید بیماری منجر به فعال‌سازی ناخودآگاه دستگاه ایمنی رفتاری «BIS» می‌گردد. اگرچه امکان مشاهده‌ی ریزموجودات ذره‌بینی برای ما وجود ندارد، اما علائمی مثل سرفه، بوهای نامطبوع یا زخم‌های پوستی را می‌توانیم شناسایی کنیم. 

بنا به اعلام دانشمندان، فعال‌سازی دستگاه ایمنی رفتاری به نگرش‌ها و رفتارهای متعصبانه در برابر کسانی ختم می‌شود که این علائم سطحی را بروز می‌دهند. اما این دستگاه چگونه بر دیدارهای عاشقانه ما تاثیر می‌گذارد؟ آیا مزایای بالقوه‌ی برقراری ارتباط با یک نفر و نیاز به محافظت از خود در مقابل بیماری در تناقض با یکدیگر هستند؟

دانشمندان دانشگاه مک گیل با بررسی فرآیند فعال‌سازی دستگاه ایمنی رفتاری شهروندان جوان و مجرد مونترال در قالب دیدارهای عاشقانه حضوری و اینترنتی به این مساله پرداخته‌اند. «ناتسومی سوادا» که دکترای روانشناسی خود را از دانشگاه مک گیل اخذ کرده است، گفت: «ما دریافتیم که وقتی دستگاه ایمنی رفتاری فعال شد، تمایل افراد برای برقراری ارتباط اجتماعی با همسالان، کاهش چشم‌گیری پیدا کرد. ما انتظار نداشتیم این فرآیند در شرایط زندگی واقعی از قبیل ملاقات‌های عاشقانه تاثیرگذار باشد.»
 
او اضافه کرد: «نتایج به‌دست آمده گویای آن است که ورای آنچه به طور خودآگاه و ناخودآگاه درباره‌ی همدیگر فکر می‌کنیم، عوامل دیگری وجود دارند که شاید از آن‌ها آگاهی نداشته باشیم؛ مثل ترس از بیماری که می‌تواند بر چگونگی پیوند ما با یکدیگر تاثیر بگذارد.»

این مقاله در مجله‌ی Personality and Social Psychology منتشر شده است.
 
نوشته: ScienceAlert
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● زندگی در ارتفاعات چه تاثیری بر روی سوخت‌وساز بدن دارد؟● چرا انسان طی تکامل به موهای فرفری رسید؟● چرا برخی از مردم از خون می‌ترسند؟● انسان در چه سنی کمترین خواب را دارد؟● کشف اثرات منفی جدید برای سیگارهای الکترونیکی● زنان بوی مردان مجرد را تشخیص می‌دهند● بارداری بر روی مغز ماردان چه تاثیری دارد؟● انسان طی یک میلیون سال آینده چه شکل خواهد بود؟● فرضیه‌ای جدید در مورد مرگ بروس‌لی● داستان افتادن دندان‌ها در انسان‌جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟