فوران‌های آتشفشان هاوایی خطرناک‌تر می‌شوند!

 
مجله علمی ایلیاد - متخصصی هشدار داده‌اند؛ فوران آتشفشان «کیلائو» واقع در هاوایی می تواند منجر به مشکلات تنفسی و دیگر مشکلات سلامت برای ساکنین جزیره‌ی بزرگ هاوایی شود. دانشمند متخصص جو، در دانشگاه آلبانی نیویورک معتقد است، ساکنین منطقه علاوه بر احتمال مواجهه با جریان‌های ویرانگر لاوا، در معرض مقادیر بالایی از دود و خاکستر آتشفشانی سمی قرار خواهند داشت.

«سارا لو» در نشست خبری دانشگاه اعلام کرد: «دود آتشفشان در جو منتقل و پخش می‌شود. به طور کلی ذرات بزرگتر به منشاء آتشفشان نزدیک هستند و ذرات کوچک‌تر به فواصل دورتری پخش شده و انتقال می‌یابند.»

وی اضافه کرد، دود آتشفشان حاوی گاز دی‌اکسیدسولفور، مواد بسیار ریز و دیگر گازها و مواد سمی است که برای سلامت انسان‌ها و گیاهان مضر است. بر طبق گزارش مرکز خدمات پارک ملی نیویورک، فوران ماه جاری مقادیر بالا و بسیار خطرناکی دی‌اکسیدسولفور تولید کرده است که بر پوست انسان آثار بدی داشته و باعث التهاب چشم، بینی، گلو و ریه می‌شود.

محققین همچنین اعلام کردند، دی‌اکسیدسولفور می‌تواند با دیگر مواد شیمیایی موجود در اتمسفر ترکیب شده و به ذرات ریزی منتقل شده و وارد ریه‌ی انسان شوند. اهمیت موضوع برای کودکان، سالمندان و بیماران ریوی بسیار بیشتر خواهد بود. همچنین ورزشکاران و افرادی که فعالیت‌های بدنی بیشتری دارند، در خطر بیشتری قرار دارند، چرا که در نفس‌های عمیق خود این آلودگی‌ها را وارد ریه‌ی خود می‌کنند.

آتشفشان کیلائو، در میان پنج آتشفشان جزیره‌ی بزرگ، فعال‌ترین آتشفشان محسوب می‌شود. در تاریخ ۱۶ مِی ۲۰۱۸، هشدار قرمزی اعلام شد و از آن زمان، دو جریان لاوا به اقیانوس آرام رسیده است. متخصصان معتقد هستند اینکه تهدید فوق تا کی ادامه خواهد یافت، به شرایط آب و هوایی و فعالیت آتشفشان بستگی دارد. لو می‌گوید: «هر چه گدازه‌های پرتابی فوران آتشفشان تا ارتفاع بیشتری بالا بروند، اثرات آن‌ها برای مدت طولانی‌تری در جو باقی می‌مانند.»

خاکستر آتشفشانی می‌تواند عملکرد موتور هواپیماها را دچار اخلال نماید. محققان دانشگاه هاوایی و آزمایشگاه تحقیقاتی جوی در نشست خبری اعلام داشتند که در تلاش هستند، میزان خاکستر موجود را مورد بررسی قرار داده و از این طریق امنیت پروازها را تامین نمایند.

لو گفت: «الگوهای باد و فوران‌های دیگر از عواملی هستند که می‌توانند بر چگالی خاکستر آتشفشانی در جو موثر باشند، ولی بیشتر این خاکسترها با گذشت روزها و هفته‌ها از هوا زدوده می‌شوند. دی‌اکسیدسولفور می‌تواند تاثیر منفی گاز گلخانه‌ای دی‌اکسیدکربن را داشته و باعث جلوگیری از گرمایش زمین شود.»

وی اضافه کرد: «مثالی که در این مورد می‌توان مطرح کرد، فوران کوه «پیناتوبو» در سال ۱۹۹۱ است. پراکندگی افشانه‌ها در حجم زیاد از این کوه، منجر به میزان قابل توجه خنک شدن سطح کره‌ی زمین شد که تا دو الی سه سال بعد از فوران، به طول انجامید.»
 
نوشته: HealthDay News 
ترجمه: مریم رفیعی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● منشاء رود نیل کجاست؟● دانشمندان درونی‌ترین هسته‌ی زمین را کشف کردند● آیا کاهش جدی گازهای گلخانه‌ای در دنیا امکان‌پذیر است؟● چرا زلزله‌ی ترکیه و سوریه تا این حد تلفات داد؟● کدام منبع انرژی باعث تکامل حیات شده است؟● نادرترین ماده‌ی معدنی روی زمین چیست؟● هسته‌ی داخلی زمین جهت چرخش خود را تغییر داده است● در ۱۰۰ سال آینده رنگین‌کمان‌های بیشتری خواهیم دید● اَبرها چقدر وزن دارند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند