شکست نقض قانون سوم نیوتن، برای رسیدن به مرز سرعت نور!

شکست نقض قانون سوم نیوتن، برای رسیدن به مرز سرعت نور!
شکست نقض قانون سوم نیوتن، برای رسیدن به مرز سرعت نور!
مجله علمی ایلیاد - «EM درایو» سیستم پیشران بدون سوختی جنجالی است که ظاهراً می‌تواند با نقض قانون سوم نیوتن، به تولید نیروی پیشران بپردازد. محققانی از «TU Dresden» در آلمان، نسخه‌ی خودشان از EM درایو را ساخته و مقدار نیرویی که آن تحت شرایط گوناگون تولید می‌کند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

به لحاظ نظری، این درایو نبایست چیزی تولید کند، اما خلاف آن دیده شد. فیزیکدانان که نتایج خود را در انجمن سالانه‌ی هوانوردی و فضانوردی کنفرانس پیشران فضایی فرانسه عرضه کردند، اعتراف کردند که چیزی بر سیستم تاثیر می‌گذارد، اما نیروی پیشران نبوده است. آنان با قرار دادن سیستم پیشران در خلا و اندازه‌گیری حرکت آن با لیزر دریافتند که می‌توانند میدان را برعکس کنند و حتی نیروی آن‌را کاهش دهند، اما درایو به گونه‌ای رفتار می‌کرد که گویی تقریباً همان مقدار نیرو را تولید می‌کند.

این داستان موتور کوچکی است که نباید چنین رفتاری داشته باشد؛ سیستم پیشران مبتنی بر نیروی تابش الکترومغناطیسی که با نقض قوانین فیزیک رو به جلو حرکت می‌کند. شایان ذکر است که EM درایو سیستم نیروی محرکه‌ای است که می‌تواند بنا به فرضیات، نیروی رانشی را تنها توسط نوسان امواج ریزموج به جلو و عقب در درون حفره‌ی خود تولید کند. یعنی دیگر نیاز نیست هیچ سوخت سنگینی را بر روی وسیله‌ی مورد نظر حمل کرد.

قیفی فلزی را تصور کنید که حاوی میدان الکترومغناطیسی است و بدون دفع هیچ ماده‌ای به تولید نیروی رانش می‌پردازد. اگر فیزیک دبیرستان را به یاد داشته باشید، این موضوع هیچ معنایی برای‌تان پیدا نمی‌کند.  نیوتن به این نتیجه رسید که نیرو ترکیبی از جرم و شتاب است و همواره به صورت جفت دیده می‌شوند؛ نیروی کنشی به یک سمت می‌رود و نیروی واکنش هم به سمتی دیگر. EM درایو نباید خودش را به سمت فضای تهی سوق دهد، مگر اینکه نوعی جرم در پشت آن عمل نکند. اما تا سال ۲۰۰۱، دستگاه‌های مبتنی بر این مفهوم عمل غیرممکن را با تولید نیرو در خلاء کامل انجام می‌دادند.

آزمایش‌های انجام شده توسط ناسا در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که این درایو به سختی می‌تواند یک میلی‌نیوتن نیرو را مدیریت کند. سیبی را به هزار قسمت برش دهید و سپس یکی از آن‌ها را در دستان خود نگه دارید، این ایده احتمالاً به نظرتان می‌آید که آن مقدار نیرو چه تاثیری می‌تواند داشته باشد. چنین اثر ناچیزی همواره در قلمرو خطای آزمایشی یا دخالت بیرونی در نظر گرفته می‌شد. هنوز هم امید ساخت موتوری که بتواند به آهستگی شئی‌ای را تا سرعت نور شتاب‌دار کند، در اذهان زنده است. اگر تاثیر آن‌را بتوان اندازه‌گیری کرد، چنین سیستمی می‌تواند این امکان را به ما بدهد تا در طول چند هفته به سیاره‌های پیرامون برسیم.

تا همین اواخر بر برخی از شایعات دامن زده شده بود که تحقیقات و آزمایش‌هایی در حال انجام بر روی این وسیله است؛ با این امید که روزنه‌ای در قوانین فیزیک وجود دارد که می‌تواند زمینه را برای وقوع چنین انقلابی در پروازهای فضایی فراهم کند. خب پس چه اتفاقی در حال افتادن است؟ هنوز مساله‌ی رازآلودی وجود دارد که باید حل شود، اما فعلاً به‌نظر می‌رسد که آن حرکت عجیب نمی‌تواند برای پروازهای فضایی مناسب و مفید باشد.

محققان مرکز TU Dresden اطمینان دارند که مقدار کوچک نیرو از خارج دستگاه نشأت می‌گیرد و میدان مغناطیسی زمین را محتمل‌ترین گزینه برای آن می‌دانند. هیچ تردیدی نیست که مطالعاتی در آینده انجام خواهد شد تا برای این سوال، جوابی پیدا شود که چرا EM درایو چنین رفتار عجیبی دارد. تاریخ سرشار از این نوع یاس‌ها و ناامیدی‌ها است.

اگر احساس ناامیدی می‌کنید، فراموش نکنید که مهندسان تمام تلاش خود را برای تحقق سفر با سرعت نور انجام خواهند داد. اگر قرار باشد چنین ایده‌هایی روزی تحقق پیدا کنند، باید بدانید که به کار و تحقیق فراوانی نیاز دارند. این تحقیق در کنفرانس پیشران فضایی ۲۰۱۸ در اسپانیا ارائه شد.
 
نوشته: مایک مک‌را
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چرا در استوا وزن همه چیز کمتر است؟● طلای موجود بر روی زمین چگونه شکل گرفته است؟● چرا خوردن و آشامیدن قبل از انجام جراحی ممنوع است؟● سنگین‌ترین قطعه طلای جهان کجاست؟● حل معمای ۵۰۰ ساله‌ی لئوناردو داوینچی● چگونه لیزر می‌تواند رعد و برق را متوقف کند؟● دانشمندان با امواج صوت اجسامی را جابه‌جا کردند● چرا برخی رنگ‌ها مانند قهوه‌ای در رنگین‌کمان‌ها نیستند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟