ماهی‌های آلوده به انگل، خطری فراتر از تصور دارند!

 
مجله علمی ایلیاد - تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که عفونت انگلی در میان گروهی از ماهی‌ها حتی می‌تواند افراد سالم را در معرض خطر قرار دهد. انگل‌ها رفتار میزبان خود را به نفع خود تحت تاثیر قرار می‌دهند. هنگامی که یک میزبان بخشی از دینامیک گروه است، تغییری در رفتار فرد یا گروهی از افراد می‌تواند اثر واکنشی زنجیره‌ای داشته باشد و رفتار کل گروه را تغییر دهد.

برای درک بهتر این دینامیک منحصر به فرد، دانشمندان در آلمان، عفونت‌های «کرم نواری» را در ماهی‌های «آبنوس» مورد مطالعه قرار دادند. هنگامی که کرم نواری در بدن ماهی میزبان زندگی می‌کند و از او تغذیه می‌کند، در واقع آن‌را به روده‌ی پرندگان منتقل می‌کند. به این ترتیب که هنگامی که کرم درون ماهی زندگی می‌کند، چنانچه میزبان وی رفتار مخاطره‌آمیزی همچون شنا کردن در آب‌های آزاد داشته باشد، احتمال تولید این کرم در روده‌ی پرنده‌ای ماهی‌خوار را افزایش می‌دهد.

هنگامی که دانشمندان گروهی از ماهیان آلوده به کرم نواری را در آزمایشگاه مورد مطالعه قرار دادند، متوجه شدند که زمانی که اکثریت دانش‌آموزان در مدرسه‌ای آلوده به انگل باشند، کل گروه، حتی دانش‌آموزان سالم، شروع به رفتارهای ریسک‌آمیز می‌کنند و امکان دارد به انگل آلوده شوند. به عنوان مثال، اگر شش ماهی از ۱۰ ماهی آلوده به انگل شوند و شروع به شنا کردن در آب‌های آزاد کنند، حتی ماهی‌های سالم نیز در معرض خطر ابتلا به انگل قرار خواهند گرفت.

«جرن شاراسک» محقق در دانشگاه مانستر، در نشستی خبری گفت: «دلیل تصمیم اشتباه در مورد بخشی از ماهی‌های آبنوس غیرآلوده احتمالاً مربوط به رفتار آن‌ها است. این به این معنا است که به طور مستقل تمایل آن‌ها به ماندن در گروه بیشتر از احتیاط در برابر حمله هر گونه پرنده است.

 با این حال، خلاف این موضوع نیز صادق نیست. وقتی افراد آلوده در اقلیت هستند، علی‌رغم الگوهای محافظتی  بقیه‌ی گروه، همچنان آن‌ها را به خطر می اندازند. دانشمندان بر این باور هستند که توانایی انگل در تغییر رفتار گروهی می‌تواند دینامیک جمعیت انگل‌های شبه خراب‌کار را تغییر دهد. اگر ماهی خود را بیشتر در دسترس شکار مرغان شکارچی قرار دهند، پرندگان بیشتری برای استفاده از منبغ غذا جمع می‌شوند، بنابراین احتمال تکثیر موفقیت‌آمیز کرم‌های نواری افزایش می‌یابد.
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: علی عمانی – مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● آیا مارها می‌توانند صداها را بشنوند؟● کدام حیوانات میدان مغناطیسی را حس می‌کنند؟● گران‌ترین مایع دنیا چیست؟● رفتار جنسی عجیب زرافه‌ها● کشف عجیب جنسیتی در بین گنجشک‌ها● سگ‌ها چند سال عمر می‌کنند؟● زمان برای کدام حیوانات زودتر می‌گذرد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟