آزمایشی که دیدگاهی جدید به ذره‌ی بوزون هیگز داد.

 
مجله علمی ایلیاد - آزمایش جدیدی توسط فیزیکدانان در دانشگاه بُن آلمان انجام گرفت که در آن حالتی هیگز مانند در سیستمی متشکل از اتم‌های فوق سرد، به دست آمد. برای این آزمایش, پروفسور «مایکل کوهل» از موسسه‌ی فیزیک دانشگاه بُن و همکارانش از گاز ابررسانای ساخته شده از اتم‌های لیتیوم فوق سرد استفاده کردند.

آن‌ها گفتند: «در دمای خاصی، حالت گاز به طور ناگهانی تغییر می‌کند و به ابررسانایی که جریان را بدون هیچ گونه مقاومتی عبور می‌دهد، تبدیل می‌شود.»

گاز لیتیوم در حالتی که انتقال فاز پیدا کرد، به حالت منظم‌تری تغییر می‌کند. این شامل تشکیل زوج‌های به اصطلاح «کوپر» است که ترکیبی از دو اتم هستند که شبیه به تک ذره‌ای خارجی رفتار می‌کنند. زوج‌های کوپر اساساً نسبت به اتم‌های منفرد خود متفاوت عمل می‌کنند؛ آن‌ها با هم حرکت می‌کنند و می‌توانند این کار را بدون پراکندگی از اتم‌ها و جفت‌های دیگر انجام دهند که همین پراکنده نشدن و منحرف نشدن از سایر اتم‌ها دلیل ابررسانایی است. اما زمانی که شما تلاش می‌کنید این جفت ذره را تحریک کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟

برای این کار فیزیکدانان امواج مایکروویو به گاز تاباندند. پروفسور کوهل می‌گوید: «این امر ما را قادر به ایجاد حالتی می‌سازد  که در آن جفت‌ها شروع به ارتعاش و بهبود ابررسانایی می‌کنند که باعث می‌شود سریع‌تر حرکت  کنند؛ در لحظه‌ای گاز ابر رسانایی خیلی خوب است و در لحظه بعد ابررسانای بد می‌شود.»

این نوسان مشترک جفت کوپر، مربوط به بوزون هیگز است که توسط آزمایش‌های CMS و ATLAS که در سرن در سال ۲۰۱۲ انجام شد، کشف شده است. محققان گفتند: «همچنین آزمایش ما برای دلیل دیگری نیز جالب است. این آزمایش روشی برای سوییچ خاموش و روشن سریع ابررسانایی را نشان می‌دهد. به طور معمول، ابررساناها سعی می‌کنند تا زمانی که امکان دارند، در حالت هدایت کننده خود باقی بمانند.»

البته این فرآیند با اعمال دما متوقف می‌شود، ولی به کندی. آزمایش‌ها نشان می‌دهد که در اصل این فرآیند می‌تواند هزاران بار سریع‌تر باشد. این خصوصیت ممکن است بینش جدیدی برای برنامه‌های کاربردی جدید برای ابررساناها باز کند.

کار این گروه در مجله‌ی Nature Physics به چاپ رسیده است.

نوشته:SciNews
ترجمه: علی عمانی – مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چرا در استوا وزن همه چیز کمتر است؟● طلای موجود بر روی زمین چگونه شکل گرفته است؟● چرا خوردن و آشامیدن قبل از انجام جراحی ممنوع است؟● سنگین‌ترین قطعه طلای جهان کجاست؟● حل معمای ۵۰۰ ساله‌ی لئوناردو داوینچی● چگونه لیزر می‌تواند رعد و برق را متوقف کند؟● دانشمندان با امواج صوت اجسامی را جابه‌جا کردند● چرا برخی رنگ‌ها مانند قهوه‌ای در رنگین‌کمان‌ها نیستند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟