اندازه‌گیری درد از روی رنگ خون

 
مجله علمی ایلیاد – محققان استرالیایی موفق شدند روشی را توسعه دهند که با استفاده از فناوری سنجش نور، وجود درد و میزان شدت درد را از روی رنگ خون فرد تشخیص دهند.

نوزادان و برخی بیماران که دچار آسیب‌های مغزی هستند، نمی‌توانند با پزشک خود ارتباط برقرار کنند و ناحیه‌ی درد و میزان شدت آن‌را به پزشک خود توضیح دهند. این گروه از دانشمندان توانسته‌اند نوعی آزمایش خون را توسعه دهند که از روی رنگ خون، میزان شدت دردهای مزمن را به پزشکان نشان می‌دهد.

این ابداع می‌تواند تحولی بزرگ را در مرحله‌ی تشخیص بیماری ایجاد کند، چرا که این مرحله در بیمارانی که توان صحبت‌کردن با پزشک را ندارند، چالشی جدی است. نشان‌گرهای زیستی خون، در زمان احساس درد دچار تغییر می‌شوند و می‌توان با سنجش این تغییرات، درد و میزان شدت آن‌را تشخیص و تجزیه و تحلیل کرد. این کار کمک بزرگی به پزشکان در درمان اولیه‌ی بیمار می‌کند.

بیشترین تمرکز این روش تشخیصی، متوجه نوزادان و بیمارانی است که بر اثر معلولیت یا آسیب‌های مغزی توان تکلم را ندارند و بالاجبار باید این درد را تحمل می‌کردند. متخصصان و توسعه دهندگان این روش، نام آن‌را روش «PainHS» گذاشته‌اند که در آن از روش‌های سنجش نور برای تشخیص تغییرات نشان‌گرهای زیستی خون استفاده می‌شود.

یکی از این محققین پرفسور «مارک هاچینسون» به خبرگزاری‌ها گفت: «فرآیند تشخیص درد و میزان مزمن بودن آن، به لطف توسعه‌ی این روش در آزمایش خون به چند دقیقه رسیده است. ما این کار را ساده‌تر و سریع‌تر انجام می‌دهیم. در حقیقت با این روش، رنگ درد اندازه‌گیری می‌شود!»

این آزمایش خون جدید در همایشی در دانشکده‌ی پزشکی سیدنی، توسط دانشمندان علوم اعصاب و درد در استرالیا تشریح و نقد شد. هاچینسون می‌گوید: «به جز انسان‌ها، اکنون ما می‌توانیم از این روش در درمان و نجات حیوانات نیز استفاده کنیم و از آن‌ها بپرسیم که آیا دردی دارند و میزان دردشان چقدر است؟!»

انتظار می‌رود از این روش ابداعی جدید و کاربردی در استرالیا از اواخر سال ۲۰۱۸ یا اوایل سال ۲۰۱۹ در بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و درمان‌گاه‌های مخصوص حیوانات استفاده شود.
 
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟