نابینایی برای این ربات چیتا مشکلی نیست.

 
مجله علمی ایلیاد – مدل ۳ ربات چیتا می‌تواند در عین کوری، از بالای میزها جهیده و از موانع عبور کند؛ این قایلبت به هیچ وجه ترسناک نیست. مهندسان و متخصصان رباتیک در MIT از تمام توان و ظرفیت‌های خود استفاده می‌کنند تا زمینه را برای ورود به دوره‌ی کاملاً مبتنی بر ربات فراهم آورند. تازه‌ترین دستاوردهای آنان در قسمت ربات‌هایی که بدون برخورداری از حسگرهای بینایی به حرکت می‌پردازند، به چیتا ۳ منجر شده است که ۴۱ کیلوگرم وزن دارد.

این چهارپای مکانیکی می‌تواند از پله‌هایی که آوار بر آن‌ها ریخته گذر کند، از اراضی ناهموار رد شود و بعد از اینکه دچار ضربه‌ی فیزیکی شد، مجدداً احیا گردیده و به کار خود ادامه دهد. این ربات به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند برداشتن گام توسط خودش را احساس کند، یعنی همان کاری که انسانِ نابینا انجام می‌دهد؛ محققانی از موسسه‌ی فناوری ماساچوست، اظهار امیدواری کرده‌اند که ماشینی بسازند که بتواند نسبت به موانع غیرمنتظره، سریع‌تر واکنش نشان دهد.

«ساگبا کیم» طراح ربات و استادیار مهندسی مکانیک در MIT در بیانیه‌ای گفت: «قوه‌ی بینایی می‌تواند قدری نادرست و گاهی اوقات غیرقابل دسترس باشد. اگر بیش از اندازه به قوه‌ی بینایی متکی باشید، باید ربات‌تان در موقعیت بسیار دقیقی قرار گرفته باشد و این باعث کاهش سرعت آن می‌شود. اگر ربات در جایی قرار بگیرد که دوربین آن بتواند ببیند، چه می‌شود؟ چه کار خواهد کرد؟ اینجا است که فناوری حرکت کور می‌تواند کارساز واقع شود. ما دیگر نمی‌خواهیم به میزان بالایی به قدرت بینایی‌مان تکیه کنیم.»

همان‌طور که از نامش پیدا  است، این ربات می‌تواند بدن خود را منعطف کرده و آن‌را کش بدهد و پاهایش را به راحتی از سمتی به سمت دیگر حرکت بدهد؛ گویی هر لحظه آماده است تا طعمه‌ای را از پای در آورد. چیتا ۳ می‌تواند بدون حسگرهای بینایی یا ورودی داده از قبل، راه خود را از میان پله‌های ناهموار پیدا کند. با هر گامی که ربات برمی‌دارد، چندین حسگر به گردآوری داده می‌پردازند؛ الگوریتم‌های خاص، داده‌های مربوط به حرکت پاها را ارزیابی می‌کنند تا به چیتا ۳ در برداشتن گام‌های بعدی کمک کنند.

همچنین، به ربات کمک می‌شود تا در صورت مواجهه با مانعی غیرمنتظره راه چاره‌ای بیاندیشد. این محاسبات، ربات را قادر می‌سازد تا ربات با اطمینان بیشتری در برداشتن گام‌های بعدی خود عمل کند و به سمت جلو پیش برود. اگر چه شاید بدن بدون سر و حیوان مانند چیتا ۳ در نگاه اول بسیار ناخوشایند به نظر برسد، اما باید گفت که این ربات هدف ارزشمندی را دنبال می‌کند؛ انجام کارهای ساده در محیط‌های کاملاً متغیر و تحت شرایطی که می‌تواند برای انسان بسیار خطرآفرین باشد.

محققان خاطر نشان کردند: «کارهای دشوار و خطرناک می‌تواند با امنیت بیشتری توسط ربات‌های کنترل از راه دور انجام شود.» این ربات قابلیت‌های خود را در کنفرانس ربات‌های هوشمند در یکم الی پنجم اکتبر ۲۰۱۸ در شهر مادرید به نمایش خواهد گذاشت.
 
نوشته: میندی ویسبرگر
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آینده‌ی باتری‌ها، دنیای متفاوتی دارد● کدام صندلی‌ هواپیما ایمن‌تر است؟● مقایسه‌ی ویژگی‌های اندروید و IOS● روشی جدید برای ایجاد سرمایش ابداع شد● ساخت ربات ژلاتینی برای رساندن دارو به نقاط مختلف بدن● موشک جدید روسیه چه قدرتی دارد؟● تکنولوژی‌ای که ساختمان‌ها را رایگان خنک می‌کند● کشف موادی مانند پلاستیک با رسانایی مشابه فلزات ● تولید سوخت جت با روشی ۱۰۰ درصد پایدار ● راهی جدید برای تبدیل گازهای گلخانه‌ای به سوختجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟