شبکه‌هایی از پروتئین بر پیری تاثیر می‌گذارند.

 
مجله علمی ایلیاد - گروهی از محققان از چندین موسسه در ایسلند و آمریکا، بررسی منحصربه‌فردی بر روی سِرُم خون انجام دادند و چند شبکه‌ی پروتئینی را کشف کردند که در روند پیری نقش دارند. این گروه در مقاله‌شان که در مجله‌ی Science منتشر شده، مطالعه و یافته‌هایش را توصیف می‌کند.

تحقیق قبلی نشان داده که وقتی سیستم‌های خونی موش‌های مسن‌تر به موش‌های جوان‌تر وصل شد، موش‌های مسن‌تر پیشرفت‌هایی را در تخریب اندام‌های بدن‌شان در اثر پیری تجربه کردند. این یافته موجب شده دانشمندان گمان ببرند پیرشدگی می‌تواند از چیزی در خون ناشی شده باشد. محققان در تلاش جدیدشان به دنبال آزمایش این ایده بودند و در نتیجه پروتئین‌ها را در جریان خون مطالعه کردند.

این مطالعه، شامل تحلیل نمونه‌های خون ۴،۴۵۷ نفر ساکن ایسلند بود که همگی بالای ۶۵ سال سن داشتند و در مطالعه‌ای مداوم تحت عنوان «سن، ژن و حساسیت محیطی» شرکت کردند. داوطلبان به طور ویژه انتخاب شده بودند تا نمونه‌ای از ساکنین ایسلند را نشان دهند. بخش اصلی تحلیل خون در ساخت جدولی از آپتامرهای دی‌ان‌ای به کار رفت که برای تشخیص پروتئین‌های شناخته شده و شناخته نشده قابل استفاده است. سپس سرم خون داوطلبان با این جداول مقایسه شد و نتایج به طور کامپیوتری برای الگوها تجزیه و تحلیل شدند.

محققان گزارش می‌دهند که ۲۷ شبکه کشف کردند که شواهدی از بیان هماهنگ الگو را نشان می‌دهند. این شبکه‌ها یا ماژول‌ها از لحاظ اندازه و شکل با هم فرق دارند و از پروتئین‌های بافت‌ها و اندام‌ها تشکیل شده‌اند. آن‌ها همچنین گزارش دادند که بسیاری از این ماژول‌ها دارای الگوهای بیانی هستند که در گذشته با بیماری‌های مرتبط با پیری مثل بیماری قلبی و سندرم متابولیکی ارتباط داشتند و بعضی از آن‌ها با مرگ و میر در سال‌های اخیر مرتبط بودند، یعنی پس از اینکه نمونه‌ها از داوطلبان گرفته شدند. این گروه ادعا می‌کند که یافته‌هایش شواهد بیشتری را در مورد نقش سرم خون در روند پیری ایفا می‌کند.

محققان همچنین به دنبال روشی بودند که به وسیله‌ی آن بتوانند شبکه‌های کشف شده را تنظیم کنند و دریافتند که تقریباً ۶۰ درصد از مکانیزم‌های درگیر ناشناخته هستند.
 
نوشته: باب ایرکا
ترجمه: سحر الله‌وردی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟