چرا نور صفحه نمایش موبایل برای بینایی ضرر دارد؟

 
مجله علمی ایلیاد - نور آبیِ مخرب! در سیستم بینایی ما، رنگ‌های مختلف نور، یکسان نیستند. پرتوهای آبی نور که دارای طول موج کوتاه و انرژی بیشتری نسبت به رنگ‌های دیگر هستند، می‌توانند در طول زمان به چشمان ما آسیب برسانند و بدتر اینکه این نور به ایجاد دژنراسیون ماکولا که علت اصلی نابینایی است، کمک می‌کند.

در حال حاضر، گروهی از محققان دانشگاه تولدو، تحقیقاتی را در این راستا انجام داده‌اند و لذا با توجه به نتایج این تحقیقات ما هم اکنون می‌دانیم که چگونه نور آبی سبب بروز این آسیب می‌شود و لذا این نتایج امیدهایی را برای جلوگیری از این بیماری به وجود می‌آورد. آن‌ها اخیراً، نتایج خود را در نشریه‌ی Science Report منتشر کردند.

نور خورشید شامل تمام رنگ‌های طیف نوری، از رنگ آبی گرفته تا قرمز است و خورشید منبع اصلی نور آبی است که مدام با چشم ما در تماس است. با این حال، دستگاه‌های دیجیتالی مانند رایانه، تلویزیون و گوشی‌های موبایل نیز نور آبی را از خود منتشر می‌کنند و ما نیز زمان بسیار زیادی را صرف تماشای آن‌ها از فاصله‌ی نزدیک می‌کنیم. علاوه بر این، بیشتر ما شب‌ها از دستگاه‌های هوشمند خود استفاده می‌کنیم و در این شرایط تاثیر نور آبی بیشتر می‌شود.

دژنراسیون ماکولا، عبارت است از مرگ سلول‌های فوتوگیرنده‌‌ی شبکیه. محققان برای مطالعه‌ی خود تصمیم گرفتند مولکول‌های شبکیه‌ای را که سلول‌های فوتوگیرنده‌ به آن‌ها، به منظور درک نور و ارسال سیگنال به مغز نیاز دارند، مورد ارزیابی قرار دهند.

«اجیت کاروناتین»، یکی از محققان این مطالعه، در مصاحبه‌ای مطبوعاتی گفت: «برای دیدن، بدن انسان نیاز به عرضه‌ی مداوم مولکول‌های شبکیه دارد. فوتوگیرنده‌ها بدون استفاده از مولکول‌های شبکیه‌ای که در چشم تولید می‌شوند، بلااستفاده خواهند بود.»

در آزمایشگاه، محققان شبکیه را با سلول‌های مختلف بدن، از جمله سلول‌های فوتوریسپتور، نورون‌ها و سلول‌های قلب ترکیب کردند. هنگامی که آن‌ها نور آبی را روی شبکه‌ تاباندند، مولکول‌های شیمیایی سمی ایجاد شده و باعث مرگ سلول‌ها شدند. بنابراین نه نور آبی نه شبکیه به تنهایی به این سلول‌ها آسیب نمی‌رسانند. همچنین محققان کشف کردند که آلفا توکوفرول، مولکولی مشتق شده از ویتامین E، می‌تواند از مرگ این سلول‌ها جلوگیری کند. آن‌ها امیدوار هستند که تحقیقات‌شان منجر به ارائه‌ی درمان‌هایی مانند تولید قطره‌های چشمی شود که می‌تواند دژنراسیون ماکولا را کند کند.

کاروناتین در پایان سخنانش گفت: «هر ساله بیش از دو میلیون مورد جدید دژنراسیون ماکولای مرتبط با کهولت سن در ایالات متحده گزارش می‌شود. با درک بیشتر مکانیزم‌های نابینایی و جستجوی روشی برای از بین بردن واکنش‌های سمی ناشی از ترکیب نور آبی و مولکول‌های شبکیه، ما امیدوار هستیم راهی را برای محافظت از چشم کودکان در حال رشد که در این دنیای مملو از تکنولوژی زندگی می‌کنند، بیابیم.»
 
نوشته: کریستین هوسر
ترجمه: سهیلا دوست‌پژوه - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟