مرز کهکشان‌های مارپیچی، مکانی مناسب برای شکار امواج گرانشی!

 
مجله علمی ایلیاد - بر اساس مطالعه‌ای در موسسه‌ی فناوری روچستر و مطالعات اخترشناس «سوکانیا چاکرابارتی»، شرایط مناسب برای ادغامِ سیاهچاله‌های غول‌پیکر در دیسک‌های گازی بیرونیِ کهکشان‌های مارپیچی بزرگ وجود دارد.

اخترشناسان گفتند: «این مطالعه با تجزیه و تحلیل ابرنواخترهایی با هسته‌هایِ در حالِ فروپاشی، سیاهچاله‌های غول‌پیکر را بررسی می‌کند. فروپاشی آهسته‌ی این ستاره‌های غول‌پیکر، باعث ایجاد آثار و علائم درخشان در طیف الکترومغناطیسی می‌شود؛ قبل از اینکه تکامل ستاره در سیاهچاله‌ها پایان پذیرد.»

اخترشناسان با استفاده از داده‌های حاصل از برنامه‌ی «جستجوی ابرنواختر رصدخانه‌ی لیک»، میزان ابرنواخترهای موجود در کهکشان‌های مارپیچی بیرونی را با ابرنواخترهای مربوط به میزبان‌های شناخته شده مقایسه کردند. آنان به تعداد نسبتاً مشابهی برای کهکشان‌های کوتوله و قسمت‌‌های مرزی مارپیچی دست یافتند؛ تقریباً دو ابرنواختر با هسته‌ی در حال فروپاشی در هر هزار سال.

دکتر چاکرابارتی گفت: «میزان پایین عناصر سنگین‌تر از هیدروژن و هلیوم که در کهکشان‌های کوتوله یافت می‌شود، شرایط مناسبی را برای سیاهچاله‌های غول‌پیکر فراهم می‌آورد تا جفت‌های دوتایی به وجود آورند. محیط کهکشانی مشابهی در دیسک‌های بیرونی کهکشان‌های مارپیچی، مکان‌های شکار خوبی برای سیاهچاله‌های غول‌پیکر به وجود می‌آورند. اگر این ابرنواخترها با هسته‌ی فروپاشیده شده، نیاکان سیاهچاله‌های دوتایی باشند که لایگو شناسایی کرده است، در این صورت روش قابل اعتمادی برای شناسایی کهکشان‌های میزبان منابع لایگو پیدا کرده‌ایم. چون این سیاهچاله‌ها دارای همتای الکترومغناطیسی در مرحله‌ی ابتدایی حیات‌شان هستند، می‌توانیم موقعیت‌شان در آسمان را رصد کرده و سیاهچاله‌های غول‌پیکر را مشاهده کنیم.»

یافته‌های این مقاله که در مجله‌ی Astrophysical منتشر شده است، مطالعه‌ی انجام شده توسط گروه محققان در سال ۲۰۱۷ را تکمیل می‌کند. بر اساس آن یافته‌ها، قسمت‌های بیرونی کهکشان‌های مارپیچی می‌تواند نقش مثبتی در نرخ شناسایی لایگو ایفا کند. این نواحی با سرعتی قابل مقایسه با کهکشان‌های کوتوله به ایجاد ستاره می‌پردازند و محتوای عنصر سنگین آن‌ها خیلی پایین است. با این شرایط، مکانی مناسب برای سیاهچاله‌های غول‌پیکر فراهم می‌شود. دکتر چاکرابارتی افزود: «گام بعدی، بررسی‌های عمیق‌تر برای بهبود میزان شناسایی این اجرام است.»
 
نوشته: SciNews
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟