این سحابی عجیب و غریب می‌تواند آینده‌ی خورشید ما را آشکار کند.

 
مجله علمی ایلیاد - اخترشناسان سحابی عجیبی را کشف کردند که به نظر می‌رسد ممکن است به ما کمک کند تا دریابیم که در آینده دور برای خورشید چه اتفاقی می‌افتد.

این مطالعه که در مجله‌ی Nature Astronomy منتشر شده به رهبری «مارتین گوررو» از موسسه‌ی اخترفیزیک اندولوسیا در گرانادای اسپانیا، انجام شده است. گوررو توضیح می‌دهد که چگونه این محققان توانستند این سحابی که به نظر می‌رسد دوباره متولد شده را کشف کنند. به عبارت دیگر، مناطق بیرونی به نظر جزو مناطق داخلی هستند و بالعکس؛ در واقع این سحابی پشت و رو شده است.

این سحابی خاص که به عنوان یک سحابی سیاره‌نما شناخته می‌شود، هنوز دارای نام مشخصی نیست؛ اما چیزی که در رابطه با آن می‌توان گفت این است که این نوع سحابی‌ها هیچ ارتباطی با سیارات ندارند. در عوض، آن‌ها یک سحابی مُرده هستند که وقتی ستاره‌ای از غول‌قرمز رنگ به یک کوتوله سفید تبدیل می‌شود و لایه‌های بیرونی آن از بین می‌روند، پدیدار می‌گردند.

هنگامی که این اتفاق می‌افتد، ستاره‌ داغ‌تر می‌شود و مواد نزدیک به خود را تجزیه می‌کند. به این معنی که این ستاره، الکترون‌های اتم‌های موجود در نزدیکی خود را متلاشی کرده و هر چقدر این اتم‌ها از ستاره دورتر باشند، اثر آن کمتر است. با این حال، در مورد این سحابی که به طور موقت «HuBi 1» نامیده شده و در فاصله‌ی ۱۷،۰۰۰ سال نوری از زمین قرار گرفته، معکوس این امر درست است. اتم‌هایی که در فاصله‌ی بیشتری از ستاره هستند، بیشتر یونیزه شده‌اند.

خب سوالی که پیش می‌آید این است که چطور این اتفاق می‌افتد؟ محققان تصور می‌کنند که ستاره اساساً در زمانی غیرمعمول در نزدیکی پایان حیاتش مجدداً به زندگی بازگشته و این مواد را دوباره و دوباره از خود بیرون ریخته است. دانسمندان خاطرنشان می‌کند که همین امر باعث به راه افتادن موج کربنی شده که شوک گرمایی را در اتم‌های قسمت‌های بیرونی سحابی ایجاد کرده است.

از آن‌جایی که این ستاره به سرعت، کم نور شده، نتوانسته مواد نزدیک به خود را تا حد زیادی یونیزه کند. بنابراین نتیجه، سحابی معکوسی است که ما آن‌را مشاهده می‌کنیم.

دکتر «خوان فانگ»، یکی از همکاران این مقاله از دانشگاه هنگ کنگ، در بیانیه‌ای گفت: «ما HuBi 1 را در لحظه‌ی حیاتی‌ای در نظر گرفتیم که در آن ستاره‌ی مرکزی در طی فرایندی کوتاه تحت عنوان «تولد دوباره» به ستاره‌ای فاقد هیدروژن و غنی از فلز تبدیل شد که در تکامل ستاره‌های کوتوله سفید، بسیار نادر است.»

محققان فکر می‌کنند که این ستاره در اصل دارای جرمی در حدود ۱.۱ برابر جرم خورشید ما است و دارای عمر مفیدی در حدود ۵ میلیارد سال است. این بدان معنی است که انتظار می‌رود خورشید ما در ۵ میلیارد سال آتی به غول سرخی تبدیل شود و روند مشابهی را تجربه کند.

دکتر فانگ در پایان سخنانش افزود: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که خورشید می‌تواند فرایند تولد دوباره را تجربه کند و این اتفاق ممکن است در حدود ۵ میلیارد سال بعد رخ دهد. اما درست قبل از آن، زمین ما توسط خورشید که به غول سرخ فوق‌العاده داغی تبدیل شده، به طور کلی از بین خواهد رفت و هیچ حیاتی در آن باقی نخواهد ماند.
 
نوشته: جاناتان کالاگان
ترجمه: سهیلا دوست‌پژوه - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟