شیر دادن از پستان، می‌تواند خطر سکته‌ی مغزی مادران را کاهش دهد!

 
مجله علمی ایلیاد - بر اساس مطالعه‌ای جدید، شیر دادن از پستان می‌تواند خطر سکته‌ی مغزی در زنان را بعد از دوران یائسگی کاهش دهد؛ به ویژه در میان مادران اسپانیایی و سیاه‌پوست. برای اولین‌بار، محققان رابطه‌ی بین شیر دادن از پستان و سکته‌ی مغزی در زنان را بررسی کردند و با تفکیکی نژادی انجام دادند. یافته‌های این مطالعه در مجله‌ی American Heart Association منتشر شد.

نویسنده‌ی ارشد دکتر «لیزت تی جیکوبسون»، استادیار بخش طب پیشگیرانه و بهداشت عمومی در دانشگاه کانزاس دانشکده‌ی پزشکی ویکیتا، گفت: «اگر باردار هستید، لطفاً شیر دادن از پستان را به عنوان بخشی از برنامه‌تان قرار دهید و حداقل شش ماه به نوزادتان شیر دهید تا به حداکثر مزیت برای خودتان و نوزادتان دست پیدا کنید.»

محققان به مزایای شیر دادن از پستان برای کودکان و مادران اشاره کردند. جیکوبسون گفت: «برخی از مطالعات گزارش دادند که شیر دادن از پستان می‌تواند، نرخ ابتلا به سرطان پرستان، سرطان تخمدان و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در مادران کاهش دهد.» یافته‌های اخیر به مزایای شیر دادن از پستان برای بیماری قلبی و فاکتورهای خطر قلبی عروقی خاص دیگر اشاره دارند.
 
با در نظر گرفتن سکته‌ی مغزی به عنوان چهارمین علت اصلی مرگ و میر در زنان 65 ساله و مسن‌تر، محققان رابطه‌ی بین شیر دادن از پستان و سلامت قلب را مشخص کردند آن‌ها داده‌ها را از ۸۰،۱۹۱ شرکت‌کننده در مطالعه‌ی مشاهداتی طرح سلامت زنان جمع‌آوری کردند. این مطالعه، تحقیقی ملی و مستمر است که رویدادهای پزشکی و عادات سلامت زنان پس از یائسگی را در سال های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ پیگیری کرد.

در این تحلیل، زنان یک یا دو فرزند داشتند و ۵۸ درصد از آن‌ها از پستان شیردهی کرده بودند. در زمان ثبت‌نام در مطالعه، میانگین سنی ۶۳.۷ سال و دوره‌ی پیگیری ۱۲.۶ سال بود. در میان شرکت‌کنندگان، ۳.۴ درصد از زنان در دوره‌ی مطالعه، دچار سکته‌ی مغزی شدند و ۱.۶ درصد قبل از مطالعه سکته‌ی مغزی کرده بودند. این نظرسنجی زنانی که در زمان ثبت‌نام دچار سکته‌ی مغزی شده بودند را حذف کرد.

پس از تنظیم فاکتورهای خطر سکته‌ی مغزی و سابقه‌ی خانوادگی، محققان داده‌ها را از لحاظ جمعیت‌شناسی تجزیه و تحلیل کردند. به طور کلی، خطر سکته‌ی مغزی در تمام زنان ۲۳ درصد کاهش پیدا کرد، اما خطر در زنان سیاه‌پوست ۴۸ درصد کمتر و در زنان اسپانیایی ۳۲ درصد کمتر بود. برای زنان سفیدپوست، خطر ۲۱ درصد کمتر و برای زنانی که تا شش ماه به نوزادشان شیر داده بودند ۱۹ درصد کمتر بود. بنا به گزارش محققان، با افزایش شیردهی از پستان، خطر سکته‌ی مغزی کاهش پیدا می‌کند.

جیکوبسون گفت: «مطالعه‌ی ما به این موضوع نمی‌پردازد که آیا اختلافات قومی و نژادی در شیردهی از پستان تفاوت‌هایی را در خطر سکته‌ی مغزی ایجاد می‌کنند یا خیر؟ تحقیقات دیگر باید درجه‌‌ای از شیردهی که می‌تواند تفاوت‌های قومی و نژادی را در خطر سکته‌ی مغزی ایجاد کند بررسی کنند.»
 
این مطالعه هیچ رابطه‌ی علت و معلولی را بین شیردهی از پستان و کاهش خطر سکته‌ی مغزی نشان نمی‌دهد.
 
نوشته: آلن کُن
ترجمه: سحر الله‌وردی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟