درخشش سحابی هلال، در جدیدترین تصویر از این سحابی

 
مجله علمی ایلیاد - تلسکوپ وی‌اس‌تی در رصدخانه‌ی پارانال در شیلی، عکس جدید و شگفت‌انگیزی را از سحابی موسوم به NGC3199 گرفته است.

سحابی NGC3199، که با نام‌های Gum28 و RCW48 نیز شناخته می‌شود، ۱۲،۰۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و در طولی در حدود ۷۵ سال نوری گسترده شده است. این سحابی توسط ستاره‌شناس بریتانیایی، «جان هرشل» در تاریخ ۱ آوریل ۱۸۳۴ کشف شد. او در حال گردآوری کاتالوگ مشهور خود از اجرام آسمان شب بود که به این کشف نائل شد.

از آن‌جایی که NGC3199 از لحاظ موقعیت مکانی در صورت فلکیِ جنوبی کارینا که نام آن را از واژگون شدنِ یک کشتی بر گرفته‌اند، قرار دارد، چنین تشبیه ادبی‌ای برای این سحابی جایز و مناسب است. امروزه می‌دانیم که مشخصه‌ی هلالی شکل این سحابی، بخشی از حباب بسیار بزرگی از گاز و گرد و غبار رقیق است. در دلِ NGC3199، ستاره‌ای جالب و غیر عادی به نام «WR18» که در دسته‌ی ستارگان ولف‌رایت قرار دارد، زندگی می‌کند. ستاره‌های ولف‌رایت، ستارگانی عظیم، قدرتمند و پُرانرژی هستند که در مراحل پایانی زندگی خود به سر می‌برند.

آن‌ها بادهای عظیم، شدید و سریع را در محیط اطراف خود به وجود می‌آورند که مواد موجود در آن حوالی را حرکت داده و اشکالی عجیب و شگفت‌انگیز به وجود می‌آورند! این بادها هنگامی که با محیط میان ستاره‌ای نسبتاً سرد برخورد می‌کنند، شوک‌های ضربه‌ایِ شدیدی را ایجاد می‌کنند و موجب گرم شدن هر چیزی که در مجاورت آن‌ها است، می‌شوند.

این فرآیند می‌تواند دمای مواد را چنان بالا ببرد که پرتو ایکس منتشر کند. پرتوی ایکس، نوعی تابش است که فقط توسط پدیده‌های بسیار پُرانرژی در جهان منتشر می‌شود. این همان فرآیندی است که در مورد سحابی NGC3199 رخ داده است. تصور می‌شود که ستاره‌ی WR18 دارای بادهای بسیار قدرتمندی باشد؛ زمانی‌که مواد به وجود آورنده‌‌ی چنین بادهایی به پایان برسد، ستاره با انفجاری عظیم و خشن به ابرنواختر تبدیل می‌شود. این انفجار به عنوان نفس‌های پایانی زندگی این ستاره تلقی می‌شود.  
 
نوشته: SciNews
ترجمه: آوین تهمتن - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟