با تانک رضوانی، به جنگ خیابان‌های شهری و جاده‌های آفرود بروید!

 
مجله علمی ایلیاد – کمپانی خودروسازی «رضوانی» یکی از سازندگان خودروهای دست‌ساز است که طی چندسال اخیر شهرت قابل‌توجهی را بین علاقه‌مندان به خودرو در بازار جهانی پیدا کرده است. مالک این کمپانی «فردیس رضوانی» است که ایرانی‌الاصل و مقیم آمریکا است. این خودروساز ایرانی آمریکایی، متولد تهران است و از ۹ سالگی همراه با خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کرد. وی در سال ۲۰۰۶ اولین طرح خودروی خود را به یک شرکت هلندی فروخت و پس از توانست با راه‌اندازی یک شرکت مستقل، خودروهایی از روی پلتفرم دیگر کمپانی‌ها بسازد.

کمپانی خودروسازی رضوانی که امروزه به ساخت و تولید خودروهای اسپورت و سواری لوکس معروف است، اکنون وارد عرصه‌ی تولید خودروهای قدرتی و نیرومند 4x4 دو دیفرانسیل شده است. رضوانی نام این خودرو جدیدش را «تانک» گذاشته است؛ همان‌طور که از نام این خودرو پیدا است، می‌توان آن‌را خودرویی نظامی نامید. اما نسخه‌ای هم برای مصرف‌کننده‌های عمومی این خودرو به صورت سفارشی تولید می‌کند.

این خودروی 4x4 یک وسیله‌ی نقلیه‌ی فوق‌العاده است که در دنیای خودرو به «XUV» شناخته می‌شوند. تانک رضوانی ۵۰۰ اسب بخار قدرت دارد و همانند خودروهای آخرالزمانی هالیوودی دارای امکاناتی است که شاید برای یک خودروی نظامی هم متصور نباشیم.

این خودروی با قیمت پایه‌ی ۱۷۸.۵۰۰ دلاری رضوانی، دارای امکاناتی همچون بدنه و شیشه‌های ضد گلوله، لاستیک‌های ضد پنچری و دوربین‌های دید در شب نیز است. آغاز ساخت این خودرو از طرح‌های ساده و کارآفرینانه نشات می‌گیرد، اما محصول نهایی آن بسیار فراتر از تصور برای تولیدات یک کمپانی با سابقه و صاحب نام است.

اخیراً بازار این وسایل نقلیه توجه زیادی را به خود معطوف کرده است و وجود این خودروهای شگفت‌انگیز، بازدیدکندگان بسیاری را به نمایشگاه‌های خودرو می‌کشاند. در چند سال اخیر، چند پروژه‌ی مشابه مانند بولینگر بی۱ و سندریسر نیز علاقه‌مندان خود را یافته‌اند و تانک رضوانی یکی دیگر از این نمونه‌های خارق‌العاده‌ی نسل جدید خودروها است.

بر خلاف بی۱ و سندریسر، تانک رضوانی ساختار پایه‌ای ندارد و از روی پلتفرم جیپ رانگلر ساخته شده است. همچنین قالب اصلی این خودرو، به شکلی سفارشی و محدود قابل تغییر است و تقریباً تمامی قطعات حیاتی آن قابل ارتقا هستند. البته نظر کارشناسان این است که نقطه‌ی قوت اولیه‌ی این خودرو ظاهر منحصر به فرد آن است.

در گذشته کمپانی رضوانی، همواره خودرو‌های اسپورت و سریعِ جذابی را تولید کرده است، اما نمی‌توان با اطمینان برای این خودروی جدیدش، تانک، از واژه‌ی جذاب استفاده کرد. طراح اولیه‌ی این خودرو «سمیر سیدخوف»، به دنبال طراحی خودرویی نظامی برای استفاده‌ی غیرنظامیان بود و ایده‌ی او، نقطه‌ی شروعی منطقی برای پروژه‌ای همانند تانک بود. او احساس می‌کرد که می‌توان از عناصر نامحدودی برای طراحی آن استفاده کرد؛ اما شاید این احساس سمیر، از دید خیلی از مردم عادی، منطقی هم نباشد.

ساخت تانک آغاز می‌شود و رضوانی در کنار طراحی ظاهری منحصر به فرد و مناسب با چنین خودرویی، نگاهی عمیق به ساختار قدرتی و نیرومند آن نیز داشت تا بتواند آن‌را از این دید هم منحصر به فرد کند. طراحی خشمگین پوزه‌ی جلویی، یکپارچگی چراغ‌های جلو و عقب و ظاهری تلفیقی از قدرت و لوکس بودن در طراحی کاپوت آن که هم‌سطح با شیشه‌ی جلوی آن است، به جذابیت بی‌نهایت آن افزوده است. چیزی که سرآغاز جسارت در طراحی است، طرفین این خودرو است؛ جایی که تناقض در طراحی به سبکی خاص پاده‌سازی شده است.

تکامل جذابیت ظاهری این 4x4، در سپر جلوی آن وجود دارد که بسیار خشن طراحی شده است؛ این کار رضوانی، توانست این سپر را بار دیگر، پس از استفاده در جیپ رانگلر، زنده کند. اگر کسی عقب این خودرو را بدون اینکه بداند چه خودرویی را تماشا می‌کند، ببیند، بی‌گمان تصور می‌کند خودرویی اسپورت در مقابل قرار گرفته است، اما این تانک رضوانی است؛ خودرویی 4x4.

رضوانی در طراحی عقب این خودرو، تلاش می‌کند تا تانک را مُدرن و متفاوت جلوه دهد؛ ترکیبی از سقف شیب‌دار رو به عقب، شیشه‌ی عقب کاملاً عمودی و خطی مستقیم بدون نقص پیاده‌سازی شده است و گوشه‌های برجسته و چراغ‌های عقب، بیننده را به یاد بنا‌های آزتک‌ها می‌اندازد.

اما برخی از افراد نظر مخالفی دارند، آن‌ها کمپانی رضوانی را منحصر به ساخت خودروهای اسپورت می‌دانند و جای آن‌را در نمایشگاه خودروهای دو دیفرانسیل متصور نیستند. اما رضوانی با تولید تانک، محصولی متقاعدکننده، این افراد را برای ساخت خودرویی مخصوص جاده‌های آفرود و بیرون از شهر ارائه داده است.

در حقیقت، رضوانی خودرویی بر اساس جیپ رانگلر ساخته است که توانایی‌های بالقوه و خارق‌العاده‌ی زیادی دارد. مشخصات فنی این خودرو شامل ۶ سیلندر، ۳۷ سوپاپ ۱۲.۵ اینچ، اکسل‌های سفارشی ۶۰/۴۴ برند دایناترک به همراه قفل دیفرانسیل برقی است. اما رضوانی نسخه‌ی ارتقا داده‌ای از تانک را با عنوان «میلیتاری ادیشن» نیز تولید می‌کند. نسخه‌ی نظامی این خودرو، دارای ۶ اینج ارتفاع بیشتر، لاستیک‌های آفرود ۳۷ اینچی، اکسل‌های Dynatrac ProRock XD60/80 با کمپرسور هوا، ترمزهای ارتقا داده‌ی جلو و عقب است.

تانک نظامی رضوانی با موتوری ۸ سیلندر و حجم موتور ۶.۴ لیتری خود، دارای قدرت ۷۰۷ اسب بخار است. این موتور برای گشتاوری معادل ۵۸۳ نیوتن متر بسیار ایده‌آل است. سیستم تعلیق این خودرو ساده است، اما در صورت سفارش، می‌توان آن‌را ارتقا داد تا نیروهای وارد شده به خودرو بین چهار چرخ تقسیم شوند.

درون کابین این خودرو، همانند خودرووهای ساده نیست، تودوزی تمام چرم دست‌دوز، باعث می‌شود شما حس رانندگی با خودرویی لوکس و تجملاتی را داشته باشید. همچنین صفحه نمایش ۷.۹ اینچی لمسی درون خودرو، اطلاعات لازم در مورد خودرو را همراه با آپشن‌های سرگرم‌کننده در اختیارتان می‌گذارد.

در کل، احتمالاً رضوانی بتواند چندتایی از این خودرو را به علاقه‌مندان به خودروهای متفاوت و البته ثروتمند بفروشد، ولی از دید کارشناسان، خرید این خودرو به نسبت قیمتی که دارد، آن‌چنان به صرفه نیست و رضوانی نتوانسته دل کارشناسان را با طراحی جسورانه و ساخت خودرویی متفاوت به‌دست بیاورد و جذابیت خودروهایی همچون جیپ رانگلر، بنتلی بنتایگا، جیپ ترافواک و بولینگر بی۱ برای بیشتر کارشناسان بیشتر بود. اگر شما از علاقه‌مندان به خرید تانک رضوانی هستید، می‌توانید در اواخر سال ۲۰۱۸، این خودرو را خریداری کنید؛ با امکانات سفارشی ویژه‌ای همچون سامانه‌ی دید در شب برای شیشه‌ی جلو، دوربین حرارتی، بدنه و شیشه‌های ضد گلوله و سیستم دودزا برای گریز از دست خودروهایی که تعقیبش می‌کنند!
 
برای مشاهده‌ی تصاویر بیشتر از این خودرو، به گالری سایت NewAtlas مراجعه کنید.
 
نوشته: سی.سی. وایس
ترجمه: علی عمانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● بهترین خودروهای برقی که در سال ۲۰۲۳ به بازار خواهند آمد● سرعت شارژ باتری‌های جدید خودروهای الکتریکی ● چقدر تا تولید خودروی خودران اَمن تسلا فاصله داریم؟● مزایا و معایب خودروهای هیبریدی● مروری بر سبد محصولات مکلارن● خودرویی الکتریکی که روی دست بوگاتی شیرون بلند شد● فصلی جدید از کتاب جنسیس● ادبیات در دنیای خودروها● یوکوهاما تایرهای کلاسیک تولید می کند● خودروی استثنایی کیا جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟