دست‌یابی بشر به سطح یک سیارک با فضاپیمای ژاپنی

 
مجله علمی ایلیاد – فضاپیمای «هایاباسا ۲» متعلق به سازمان فضایی ژاپن، با فرود بر سطح یک سیارک، تاریخ‌‌ساز شد. در روز ۲۱ سپتامبر، دو ربات کوچک از فضاپیمای مادر جدا شدند و بر روی هسته‌‌ی سیارکی به‌نام «ریوگو» با موفقیت فرود آمدند. این دو ربات کوچک، به‌ شکلی طراحی شده‌اند که می‌توانند از روی سطح سیارک اطلاعاتی جمع‌آوری کنند و آن‌ها را به زمین ارسال کنند.

این دو ربات فضاپیما که «Rover1» و «Rover2» نام دارند، می‌توانند بر روی سیارک حرکت هم کنند که باعث شده آن‌ها را در دسته‌ی سطح‌پیما‌ها قرار دهیم. این دو ربات، اولین ساخته‌های دست بشر هستند که توانسته‌اند بر روی هسته‌ی سیارکی فرود آمده و بر روی آن حرکت هم کنند.

هایاباسا در ماه ژوئن به سیارک ریوگو رسید و در مدار آن قرار گرفت. میانگین فاصله‌ی این فضاپیما با سیارک در حدود ۲۰ کیلومتر حفظ شد و تنها در زمان آزادسازی دو ربات، به سیارک نزدیک‌‌تر شد. هایاباسا همان‌طور که در طی این عملیات به سیارک نزدیک می‌شد، از سایه‌ی خود بر روی سیارک تصویری هم تهیه و به زمین ارسال کرد که در نوع خود بی‌نظیر است.

ربات‌های دوگانه نیز در زمان انجام عملیات فرود بر روی سطح سیارک، توانستند تصاویری ثبت و به زمین مخابره کنند. هر چند این تصاویر از وضوح کمی برخوردار هستند، ولی دید تازه‌ای درباره‌ی سطح سیارکی در منظومه‌ی شمسی به ما می‌دهد.

این دو ربات دارای قابلیتی منحصر به فرد هستند که شاید از هر چیز دیگری با ارزش‌تر است. این دو ربات توانایی جابه‌جایی بر روی سطحِ با جاذبه‌ی کم سیارک را دارند. آن‌ها به صورت خودران و بدون دخالت انسان، می‌توانند گام‌هایی را بر روی ریوگو بردارند. هر گام آن‌ها ۱۵ متر طول دارد و هر جا‌به‌جایی آن‌ها حدود ۱۵ دقیقه زمان می‌برد. پس از هر گام، آن‌ها اقدام به تحلیل و جمع‌آوری داده‌های نقشه‌برداری و فتومتری می‌کنند.

این پروژه‌ی فضایی به دنبال پروژه‌ی شکست خورده‌ی هایاباسای ۱ انجام شد که به مدار سیارک «ایتوکاوا» رسید، ولی پس از برخورد با سطح سیارک، به عمق فضا پرتاب شد.

چشم‌ انداز این پروژه این است که هایاباسا در آینده دو ربات دیگر را به سیارک ریوگو بفرستد و سپس جسمی از جنس مِس را به سیارک برخورد دهد تا دهانه‌ی برخوردی مصنوعی‌ای را بر روی سیارک ایجاد کند. این کار برای سهولت کاوش‌های بعدی در سال ۲۰۲۰ انجام خواهد شد. سپس هایاباسا پس از انجام عملیات جمع‌‌آوری خاک و سنگ سیارک، در سال ۲۰۲۱ به زمین باز خواهد گشت.
 
نوشته: جاناتان اُ.کالاگان
ترجمه: علی عمانی – مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟