شایع‌ترین دلیل بی‌خوابی در نوجوانان چیست؟

 
مجله علمی ایلیاد - نظرسنجی جدیدی نشان داد که تقریباً نیمی از والدین می‌گویند فرزندان‌شان در سنین ۱۳ تا ۱۸ سالگی در طول شب به اندازه‌ی کافی نمی‌خوابند. نظرسنجی ملی بیمارستان اطفال سی‌اس موت، بر روی سلامت کودکان از ۲ هزار پدر و مادر نظرسنجی کرد و از آن‌ها پرسید که آیا فرزندان نوجوان‌شان دچار مشکلات خواب شده‌اند؟ و برای حل آن چه کارهایی کرده‌اند؟


نوجوانان نمی‌توانند بخوابند

۴۳ درصد از والدینی که تحت نظرسنجی در این مطالعه قرار گرفتند، قبول داشتند که فرزندان نوجوان‌شان دچار مشکل خوابیدن، بیدار شدن در صبح یا خوابیدن مجدد هستند. حدود ۲۵ درصد از آن‌ها گفتند که فرزندان‌شان گاهی اوقات، ۱ یا ۲ بار در هفته، با مشکل خواب مواجه می‌شوند، درحالی‌که ۱۸ درصد به طور مکرر این مشکل را تجربه می‌کنند.

بیشتر والدین معتقد هستند که استفاده از لوازم الکترونیکی مانند موبایل، به‌ویژه در شب، این مشکل را به‌وجود می‌آورد. تقریباً ۵۶ درصد از والدین گفتند که فرزندان‌شان از خارج شدن از رسانه‌های اجتماعی یا خاموش کردن تلفن‌های همراه‌شان خودداری می‌کنند، بنابراین الگوی خواب نامنظی دارند. در ضمن، ۴۳ درصد بر این باور هستند که نوجوانان آن‌ها به دلیل تکالیف مدرسه و فعالیت‌های دیگر مدرسه‌شان به اندازه‌ی کافی نمی‌خوابند. حدود ۳۱ درصد از والدین تصور می‌کنند که فرزندان‌شان نگران مدرسه هستند؛ درحالی‌که ۲۳ درصد نسبت به زندگی اجتماعی‌شان نگران هستند.

تنها ۱۰ درصد از والدین گفتند که فرزندان‌شان دچار مشکلات سلامتی دیگر شده‌اند یا داروهایی مصرف می‌کنند که در چرخه‌های خواب‌شان تداخل ایجاد می‌کنند.

«سارا کلارک»، رئیس بیمارستان اطفال سی‌اس موت، گفت: «چیزی که والدین با ما به اشتراک می‌گذارند این است که زندگی عادی دانش‌آموز دبیرستانیِ با خوابش در تداخل است.» والدین نیز به روش خودشان سعی کردند الگوی خواب غیرعادی فرزندان‌شان را اصلاح کنند. بیشتر والدین مصرف کافئین، استفاده از لوازم الکترونیکی به ویژه در رختخواب یا خوردن تنقلات در هنگام شب را برای فرزندان‌شان محدود کردند. تقریباً ۳۶ درصد از پاسخ‌دهندگان از راه‌حل‌های طبیعی یا گیاهی، به ویژه ملاتونین استفاده کردند تا به فرزندان‌شان کمک کنند بخوابند.

حدود یک‌چهارم از پاسخ‌دهندگان قبول داشتند که نوجوانان از داروهای خواب‌آور خوددرمانی، آنتی‌هیستامین و داروی خوابِ تجویزشده، استفاده می‌کنند.


اثرات عدم خواب کافی

 براساس گزارش‌های سازمان ملی اطفال، نوجوانان تنها هفت ساعت در شبانه‌روز می‌خوابند. هرچند، براساس مطالعات، فرزندان ۱۳ ساله و بالاتر به حدود ۹ ساعت خواب در هنگام شب، نیاز دارند. افرادی که به اندازه‌ی کافی نخوابند دچار نوسانات خواب، از جمله تحریک‌پذیری و خستگی می‌شوند. محرومیت خواب نیز با عملکرد شناختی ضعیف در ارتباط است که منجر به کسب نمرات پایین در مدرسه می‌شود.
 
نوشته: دیان سمسون
ترجمه: سحر الله‌وردی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● زندگی در ارتفاعات چه تاثیری بر روی سوخت‌وساز بدن دارد؟● چرا انسان طی تکامل به موهای فرفری رسید؟● چرا برخی از مردم از خون می‌ترسند؟● انسان در چه سنی کمترین خواب را دارد؟● کشف اثرات منفی جدید برای سیگارهای الکترونیکی● زنان بوی مردان مجرد را تشخیص می‌دهند● بارداری بر روی مغز ماردان چه تاثیری دارد؟● انسان طی یک میلیون سال آینده چه شکل خواهد بود؟● فرضیه‌ای جدید در مورد مرگ بروس‌لی● داستان افتادن دندان‌ها در انسان‌جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟