کشف درمانی اتفاقی برای سرطان خون

 
مجله علمی ایلیاد - تحقیقات جدید نشان داده که می‌توان از یک داروی تازه‌ تاییدشده‌ی سرطان سینه، برای درمان بیماری خطرناک سرطان خون نیز استفاده کرد. کارشناسان دانشگاه نیوکاسل، مشخص کرده‌اند که این دارو با نام «پالبوسیکلیب» که برای سرطان سینه‌ی پیشرفته استفاده می‌شود، می‌تواند در درمان سرطان خون میلوئیدی حاد یا همان «AML» نیز به طور موثری عمل کند.

برخلاف شیمی‌درمانی فعلی که برای مبارزه با AML به کار می‌رود، پالبوسیکلیب عوارض جانبی سمی بسیار کمتری دارد، مانند آسیب برگشت‌ناپذیر قلب و ریزش مو. این مطالعه که روی خطوط سلولی در آزمایشگاه و روی موش انجام شد، در مجله‌ی Cancer Cell منتشر شد و گام مهمی در راستای درمان هدفمند این بیماری مهم در کودکان و بزرگسالان است. امید است که این تحقیق بتواند میزان بقا در بیماران را در آینده افزایش دهد.

پروفسور «اولاف هیدنریچ» از مرکز تحقیقاتی سرطان کودکان وولفسون دانشگاه نیوکاسل، این مطالعه را با پروفسور «کنستانزه بونیفر» از دانشگاه بیرمینگام به طور مشترک انجام دادند. وی گفت: «سال گذشته، پالبوسیکلیب برای استفاده در بیماران مورد تایید قرار گرفت و متخصصان بسیاری آن‌را مهم‌ترین پیشرفت برای زنان مبتلا به سرطان پیشرفته‌ی سینه تلقی کردند. این درمان می‌تواند در AML موثر باشد، گام مهمی در جهت درمان کارآمد و کمتر سمی برای بیماران مبتلا به این نوع سرطان خون باشد. علاوه بر تعداد زیاد ناموفقیت‌های درمانی، عوارض جانبی درازمدت، مانند سمیت قلبی یا سرطان‌های مرتبط با درمان، عامل اصلی شیمی‌درمانی کنونی برای AML هستند. این کشف، بدون مختل کردن شدید کیفیت زندگی بیماران، به پیشرفت درمان کمک خواهد کرد.»

پالبوسیکلیب که به صورت قرص مصرف می‌شود، می‌تواند گسترش سرطان سینه در بیماران را به مدت یک یا دو سال، متوقف کند. این درمان، برای جلوگیری از پیشرفت چرخه‌ی مولکول‌ها، به منظور جلوگیری از رشد تومور طراحی شده است. به ویژه، پالبوسیکلیب کیناز۴ وابسته به سیکلین «CDK4» و «CDK6» را مهار می‌کند؛ یعنی دو عاملی که برای راندن سلول‌ها به مرحله‌ی تکثیر دی‌ان‌ای که منجر به سرطان می‌شود، ضروری است.
 

غربالگری سلول

دانشمندان دانشگاه نیوکاسل و بیرمینگام تجزیه و تحلیل ژنومی روی سلول‌های AML انجام دادند و مشخص کردند که دو مولکول مهمی که در پیشرفت سرطان خون دخیل هستند، CDK6 و CCND2 نام دارند. درنتیجه معلوم شد که می‌توان با استفاده از پالبوسیکلیب به عنوان دارویی که منجر به مرگ سلول‌های بدخیم CDK6 می‌شود، این بیماری را درمان کرد.

پروفسور اولاف گفت: «ما اکنون در حال انجام تحقیقاتی برای شناسایی ترکیباتی از داروهای حاوی پالبوسیکلیب هستیم که به طور موثری و بدون ایجاد آسیب‌ جانبی مرتبط با درمان، AML را از ریشه بکند.» هر سال حدود ۲،۵۰۰ مرگ به دلیل ابتلا به AML در انگلستان و ۳،۱۰۰ مورد جدید از این بیماری گزارش می‌شود.
 
نوشته: Newcastle University
ترجمه: زهرا جهانبانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟