با زیباترین کتابخانههای جهان آشنا شوید!
مجله موفقیت ایلیاد
۱ـ کتابخانهی جو و ریکا مانسوتو در دانشگاه شیکاگو
کتابخانهی مانسوتو در دانشگاه شیکاگو در سال ۲۰۱۱ بازگشایی شد. این کتابخانه دارای سقفی شیشهای است که به هنگام استراحت دانشجویان حین مطالعه منظرهای شگفتانگیز برای آنان فراهم میکند. بخش زیر زمینی این کتابخانه فضایی گسترده برای ذخیرهی کتابها و اسناد مهم است که به لحاظ شرایط آب و هوایی کنترل میشود. جالب است بدانید کتابداران این کتابخانه جرثقیلهای رباتیکی هستند که در مدت زمان ۳ دقیقه هر کتابی را در کتابخانه پیدا میکنند.
۲ـ کتابخانهی هاچیوجی در دانشگاه هنر تاما ژاپن
این کتابخانه واقع در توکیو به کلیسا یا کاخی مدرن شباهت دارد و فضای داخلی آن به بیش از ۶۰ هزار فوت مربع میرسد که سقفهای بتنی منحنی آن الهام گرفته از معماری قرون وسطی میباشد. تلفیق دو سبک مدرنیته و کلاسیک در ساخت این کتابخانه فضای بسیار زیبایی را برای آن ایجاد کرده است.
۳ـ کتابخانهی اولد در کالج ترینیتی دوبلین ایرلند
این کتابخانه اصلیترین کتابخانه این کالج میباشد که مملو از کتابهای باستانی، گوشههای دنج و خلوت برای مطالعه است. این ساختمان در سالهای ۱۷۱۲ تا ۱۷۳۲ میلادی ساخته شد و ۲۰۰ هزار جلد کتاب در آن جای گرفت. گنجینههای ارزشمندی از تاریج ایرلند در این کتابخانه نگهداری و یافت میشود.
۴ـ کتابخانهی گیزل در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو آمریکا
این کتابخانه یک شاهکار معماری است که دارای ۸ طبقه و ۱۱۰ فوت ارتفاع میباشد. طبقهی سوم این کتابخانه فاقد آسانسور است و طبق گفتهها به دلیل اینکه معمار این بنا وزن کتابها را در نظر نگرفته است پس یک طبقه باید خالی بماند!
۵ ـ کتابخانهی لس ایگوس در دانشگاه پمپئو فابرا اسپانیا
نکتهی جالب در مورد این کتابخانه اینکه این بنا در ابتدا با هدف نگهداری کتاب طراحی نشده بود بلکه با هدف تأمین آب به عنوان مخزن مرکزی شهر در نظر گرفته شده بود! ستونهای اجری این بنا محیط آرامبخشی را برای دانشجویان این مرکز فراهم کرده است.
۶ – کتابخانه و مرکز یادگیری دانشگاه اقتصاد و تجارت وین در اتریش
کتابخانه و مرکز یادگیری این دانشگاه توسط زاها حدید از چهرههای برتر معماری جهان در سال ۲۰۱۶ میلادی بنا شد. نمای داخلی این ساختمان از خطوط منحنی و راهروهایی سفید و فضایی کاملاً مدرن برخوردار است.
۷ـ کتابخانهی جورج پری بادی در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا
این بنا از زیباترین کتابخانههای جهان است که در سال ۱۸۷۸ میلادی ساخته شده است. اعضای دانشگاه جانز هاپکینز از این کتابخانه به عنوان یک کتابخانهی تحقیقاتی استفاده میکنند و استفاده از این کتابخانه بنا به دستور جورج پیبادی نیکوکار ساخت این بنا، برای عموم نیز آزاد است.
۸ ـ کتابخانهی بادلین در دانشگاه آکسفورد انگلستان
دانشگاه آکسفورد از قدیمیترین دانشگاههای جهان است که معماری منحصر به فردی دارد. کتابخانهی بادلین واقع در این دانشگاه متشکل از کتابخانههای کوچکتری است و از این کتابخانه در فیلمهای متعددی همچون هری پاتر استفاده شده است. جالب است بدانید در این کتابخانه قبل از تحویل کتاب به دانشجویان از آنان میخواهند سوگند یاد کنند که بر روی کتابها به هیچ عنوان خط نکشند.
۹ ـ کتابخانهی ژوانین در دانشگاه کویمبرا پرتغال
این کتابخانه در قرن هیجدهم به دستور پادشاه این کشور جان پنجم ساخته شد و یک شاهکار معماری دورهی باروک در قلب این دانشگاه به شمار میرود. این کتابخانه علاوه بر اینکه مرجع مفیدی برای دانشجویان میباشد یک اثر ملی است که از ارزش بسیاری برخوردار است. این کتابخانه از معدود کتابخانههایی است که محل زندگی خفاشها میباشد! خفاشها در پشت قفسههای این کتابخانه زندگی میکنند و با خوردن جانوران موذی به حفظ نسخههای خطی این مکان از آسیبهای طبیعی جلوگیری میکنند.
۱۰ـ کتابخانهی پردیس مرکزی دانشگاه ملی مکزیک
این کتابخانه نیز در نوع خود منحصر به فرد است و دیوارهای آن مملو از نقاشیهای تاریخی فرهنگی زیبایی است که سه عصر تاریخی مکزیک را به تصویر میکشند. در رنگآمیزی این نقاشیها از رنگهای طبیعی استفاده شده است و در جولای ۲۰۰۷ به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.