سیستم سلامت و بیمه در آمریکا برای دانشجویان چگونه است؟
مجله موفقیت ایلیاد - آشنایی با سیستم مراقبتهای بهداشتی هر کشور پیش از نیاز به آن برای متقاضیان مهاجرت به آن کشور بسیار ضروری به نظر میرسد. برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر دنیا آمریکا به ارائهی خدمات بهداشتی و درمانی اجتماعی نپرداخته و مراقبتهای بهداشتی در این کشور برای یک حادثه یا بیماری میتواند صدها هزار دلار هزینه دربرداشته باشد. بنابراین اکثر افراد مقیم این کشور به منظور به حداقل رسانیدن هزینهها از بیمههای درمانی استفاده میکنند. با این حال در بسیاری مواقع درک سیستم مراقبتی این کشور حتی برای خود شهروندان این کشور نیز دشوار به نظر میرسد. قوانین جدید و در حال انتظار جهت تصویب توسط دولت فدرال مسائل را تا حدودی پیچیدهتر کرده است. به هر حال نکتهی اصلی آشنایی با روشهای مناسبی است که در صورت لزوم شما را جهت دریافت انواع خاص مراقبتهای بهداشتی و پزشکی یاری میرساند که به طور قابل توجهی سبب صرفهجویی در وقت و هزینهی دانشجویان بین المللی نیز خواهد شد.
ـ مراقبتهای بهداشتی در کمپس دانشگاه
اکثر کالجها و پردیسهای دانشگاهی به ارائهی نوعی مراقبت پزشکی عمومی میپردازند. دامنهی این خدمات گسترده و از کمکهای اولیه و درمان بیماریهای جزئی و درمانهای اولیه تا درمانهای چند پزشکی و تخصصیتر و خدماتی نظیر عکسبرداری، آزمایشات، تجویز دارو و امکان دسترسی به متخصص را در برمیگیرد. هزینهی این نوع خدمات در پردیس دانشگاهها عموماً چندان گران نیست و در دسترس کلیهی دانشجویان قرار دارد. برای این منظور ارائهی یک نسخه از سوابق پزشکی دانشجو به مرکز بهداشت و درمان یا درمانگاه پردیس مورد نظر در اولین هفتهی حضور در دانشگاه ضروریست.
ـ رفتن به خارج از کمپس دانشگاه برای برخورداری از مراقبتهای پزشکی
جهت مراجعه به پزشکان خارج از دانشگاه با گزینههای متعددی و البته با هزینههای بیشتر مواجه میباشید. عموماً پزشکان خصوصی با نوبتدهی در ساعات اداری معمول ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر بیماران غیراضطراری را ویزیت مینمایند. کلینیکهای اورژانس جزئی نیز گزینهی دیگری است که به تعیین وقت قبلی نیاز ندارند و در تمام طول هفته و تعطیلات آخر هفته در دسترس میباشند. برای موارد جدی و اورژانسی امکان مراجعه به بخش اورژانس بیمارستانها وجود دارد. بخش اورژانس برای درمان بیماریهای سخت و جدی طراحی شدهاند و این گزینه عموماً گرانترین حالت دریافت مراقبت پزشکی میباشد. در صورت عدم اطمینان از مهارت کلامی خود جهت برقراری ارتباط در صورت نیاز به مراکز پزشکی از یک دوست بخواهید شما را همراهی کند چرا که برقراری درست ارتباط در این مواقع از اهمیت بسیاری برخوردار است.
ـ دانستیهایی در رابطه با بیمهی درمانی
اکثر دانشگاهها و کالجها برنامهی بیمهی درمانی را برای دانشجویان خود در نظر میگیرند. طبق تحقیقات اخیر مدارس بزرگتر این کشور از بیمههای دانشجویی بینالمللی بهتری نسبت به مدارس کوچکتر برخوردار بودهاند. مشارکت در این طرح خصوصاً برای افراد غیرآمریکایی الزامی است. افراد تحت حمایت سازمانهایی نظیر سازمان USAID یا یکی از برنامههای Fullbright ممکن است بیمه نامهی درمانی مختص خود را داشته باشند و در صورت عدم ارائهی بیمه درمانی توسط این سازمانها دفتر دانشجویان بین المللی در دانشگاه میتواند جهت یافتن یک برنامهی متناسب با نیازهایتان به شما کمک کند. برخی شرکتهای خصوصی نیز به ارائهی برنامههای بیمه میپردازند که به صورتی خاص برای دانشجویان بین المللی در نظر گرفته شده است، اما کیفیت این برنامهها متفاوت می باشد. بنابراین مشاوره با دفتر دانشجویان بینالمللی در داخل دانشگاه و یا از سایر دانشجویان بین المللی به خصوص دانشجویان با سابقه در زمینهی پیگیری مسائل مربوط به بیمهی درمانی توصیه میشود.
ـ آشنایی با اصطلاحات پایهای که شما را در فراگیری بیشتر در رابطه با مسائل مربوط به مراقبتهای بهداشتی یاری میرساند:
Premium : مبلغی است که جهت خرید بیمه پرداخت میکنید.
Deductible: مبلغی است که شخص بیمه شده پیش از شروع پرداخت توسط شرکت بیمه باید پرداخت کند.
Co Insurance: درصدی است که بیمه شده پس از پرداخت حق بیمه آن را میپردازد. برای مثال چنانچه Co Insurance بیست درصد باشد بیمه شده ۲۰ درصد و شرکت بیمه ۸۰ درصد میپردازد.
Expenses: برای خدماتی مانند جراحی، بستری در بیمارستان، عکسبرداری و داروهای بدون نسخه و آزمایشها میباشد و در قراردادهای بیمه انفرادی تعریف شدهاند.
Deductible: مبلغی است که شخص بیمه شده پیش از شروع پرداخت توسط شرکت بیمه باید پرداخت کند.
Co Insurance: درصدی است که بیمه شده پس از پرداخت حق بیمه آن را میپردازد. برای مثال چنانچه Co Insurance بیست درصد باشد بیمه شده ۲۰ درصد و شرکت بیمه ۸۰ درصد میپردازد.
Expenses: برای خدماتی مانند جراحی، بستری در بیمارستان، عکسبرداری و داروهای بدون نسخه و آزمایشها میباشد و در قراردادهای بیمه انفرادی تعریف شدهاند.
نکات مهمی هنگام انتخاب نوع بیمه در نظر گرفته میشوند، برای مثال اینکه آیا برنامهی بیمهی درمانی هم تصادفات و هم بیماریها را پوشش خواهد داد؟ آیا این برنامه هزینههای خارج از بیمارستان را نیز شامل میشود؟ اینکه این برنامه کدام دسته از پزشکان و بیمارستانها را به رسمیت میشناسد و محرومیتها و محدودیتهای این برنامه دقیقاً چیست؟.
مسئولیت کلیهی هزینههای دانشجویان بین المللی در آمریکا بر عهده خود دانشجو میباشد از طرفی قانون این کشور دانشگاهها را ملزم میداند که پیش از دادن مجوز ثبت نام به این دسته از دانشجویان دارای ویزای J-1 از برخورداری آنان از بیمهی درمانی اطمینان حاصل کند. گفتنی است دولت فدرال دانشجویان دارای ویزای F1 را به داشتن بیمهی درمانی ملزم نمیداند اما بسیاری دانشگاهها این بیمه را مطالبه میکنند.
میتوان گفت مهمترین کار برای دانشجویان بینالمللی کسب اطلاعات هر چه بیشتر در این زمینه میباشد. جزئیات برنامهی بیمهی خود را مطالعه و با قوانین و مقررات آن آشنا شوید و با برخورداری از یک سبک زندگی سالم احتمال ابتلا به بیماری و جراحات و نیاز به معالجه پزشکی را حین تحصیل در این کشور به حداقل برسانید.