برترین دانشگاههای دنیا برای تحصیل در رشتهی رباتیک کدامند؟
مجله موفقیت ایلیاد - رشتهی مهندسی رباتیک از جمله زیر شاخههای علم مهندسی است که بر ساخت ماشینهایی متمرکز است که به انجام کارهای روزانهی انسان و حتی فراتر از این میپردازند. در این رشته مطالعات بسیاری بر ساخت رباتها و دستگاهها در صنایع مختلف نظیر صنعت خودروسازی، استخراج معادن، تولید قطعات و لوازم مورد نیاز صنایع مختلف و ... صورت میگیرد. این رشته در واقع تلفیقی از چندین علم مختلف و پایه از جمله مهندسی مکانیک با گرایش طراحی جامدات، مهندسی برق الکترونیک، مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار و .. میباشد و به دانش کافی در تمام این زمینهها نیاز دارد. بنابراین میتوان گفت علم رباتیک علمی میان رشتهای است که طیف وسیعی از علوم را در برمیگیرد.
رشتهی مهندسی رباتیک نیز مانند سایر رشتههای دانشگاهی گرایشهایی را در دل خود جای داده است و هر یک از این گرایشها به ارائهی فعالیتهای خاصی در این عرصه میانجامد، اما مسئلهی مهم در انتخاب گرایش به موضوعات مختلف در این رشته مسئلهی علاقهمندی است، در حقیقت انتخاب این رشته برای تحصیل ارتباط تنگاتنگی با علایق و استعدادهای فرد دارد. رشتهی مهندسی رباتیک رشتهی آسانی نیست و نیازمند توانایی بالایی در زمینهی حل مسئله میباشد. علاقه مندان به این رشته در طول دوران تحصیل و کار با چالشهای مختلفی روبرو خواهند شد، بنابراین هریک از گرایشهای این رشته با توجه به علاقهی فرد میتواند گزینهی مناسبی باشد.
ما در این مقاله قصد داریم به معرفی دانشگاههای برتر رشتهی مهندسی رباتیک در خارج از کشور بپردازیم، با ما همراه باشید.
ـ دانشگاههای برتر رشتهی مهندسی رباتیک در خارج از کشور
برترین دانشگاههای دنیا در رشتهی مهندسی رباتیک براساس رتبه بندی QS در سال ۲۰۲۰ به صورت زیر میباشد:
- دانشگاه MIT آمریکا
دانشگاه MIT دانشگاهی تحقیقاتی و خصوصی واقع درکمبریج ماساچوست است که دارای ۴۶۰۲ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۶۹۷۲ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد میباشد. این دانشگاه تا پیش از اکتبر ۲۰۲۰، ۹۷ جایزهی نوبل، ۲۶ جایزهی تورینگ و ۸ مدال فیلدز را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، این دانشگاه افتخار حضور ۵۸ نفر از دریافت کنندگان مدال ملی علوم و ۲۹ نفر از دریافت کنندگان مدال ملی فناوری و نوآوری را در کارنامه خود دارد.
- دانشگاه استنفورد آمریکا
دانشگاه استنفورد از معتبرترین دانشگاههای جهان براساس آمار موسسههای QS و TIMES در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰و صاحب عنوان دومین دانشگاه برتر جهان در سال ۲۰۲۱ میباشد. این دانشگاه در استنفورد در نزدیکی شهر سانفرانسیسکو واقع در ایالت متحدهی آمریکا قرار دارد. استنفورد از رقابتیترین دانشگاههای جهان با ضریب پذیرش ۴ درصد میباشد. بنابراین میتوان گفت ورود به این دانشگاه از هر دانشگاه دیگری در جهان سختتر است. فارغ التحصیلان این دانشگاه موسس شمار زیادی از ابرشرکتهای کنونی دنیا میباشند. همچنین تاکنون برندهی ۸۴ جایزهی نوبل و هشت مدال فیلدز از دانشجویان و اساتید این دانشگاه بودهاند.
- دانشگاه کمبریج انگلیس
دانشگاه کمبریج دومین دانشگاه قدیمی انگلیسی زبان و سومین دانشگاه قدیمی جهان است که با برخورداری از ۳۱ دانشکده پذیرای ۱۲۰۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۶۰۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد میباشد. بخشی از شهرت و معروفیت این دانشگاه به دلیل وجود معماری خاص و برخورداری از امکانات آموزشی مدرن وپیشرفتهی آن میباشد. استیون هاوکینگ، چارلز داروین و ایزاک نیوتن از جمله افراد شناخته شدهای هستند که در این دانشگاه به تحصیل پرداختهاند.
- موسسهی فناوری فدرال زوریخ ـ سوئیس
موسسهی فناوری فدرال زوریخ از معتبرترین دانشگاههای اروپایی است که در شهر زوریخ سوئیس واقع است. این دانشگاه با بیش از ۱۷۰۰۰ دانشجو از بیش از ۸۰ کشور مختلف دنیا در مقاطع مختلف تحصیلی به فعالیت میپردازد. موسسهی فناوری فدرال زوریخ در بین برترینهای جهان قرار دارد، این دانشگاه رتبهی ششم رشتههای مهندسی و رتبهی ۱۵ جهان در رشتههای علوم و ریاضیات را به خود اختصاص داده است، همچنین برخورداری از ۲۱ جایزهی نوبل از جمله افتخارات این دانشگاه به شمار میرود. این دانشگاه براساس رتبهبندی QS در سال ۲۰۲۰ در جایگاه ششم دنیا و براساس ردهبندی دانشگاههای جهان توسط موسسهی تایمز در سال ۲۰۲۰ در جایگاه سیزدهم قرار گرفته است. دانشمند بزرگی همچون آلبرت انیشتین در این دانشگاه به تحصیل پرداخته است.
- دانشگاه کالیفرنیا آمریکا
دانشگاه کالیفرنیا ( برکلی ) دانشگاهی دولتی و تحقیقاتی محور است که در شهر بروکلی قرار دارد. این دانشگاه در سال ۱۸۶۸ پس از ادغام دو دانشگاه قدیمی تأسیس شد. این دانشگاه براساس رتبهبندی US NEWS در سال ۲۰۲۰ عنوان چهارمین دانشگاه برتر جهان را به خود اختصاص داد. در حال حاضر بیش از ۴۰۰۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف ( ۲۹ هزار نفر در مقطع کارشناسی و ۱۱ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد ) در این دانشگاه به تحصیل مشغولاند. این دانشگاه در نظام رتبهبندی QS در سال ۲۰۲۰ از جایگاه ۳۰ برترین دانشگاههای جهان برخوردار است.
- دانشگاه آکسفورد انگلیس
آکسفورد قدیمیترین دانشگاه انگلیسی زبان و دومین دانشگاه قدیمی دنیاست. این دانشگاه از قدمت بسیاری برخوردار است و همواره در بسیاری از حوزههای علم و فناوری پیشگام بوده است. پس از اعلام ممنوعیت تحصیل دانشجویان انگلیس در دانشگاه پاریس توسط هنری دوم رشد و پیشرفت این دانشگاه آغاز شد. دانشگاه کمبریج کنونی در سال ۱۲۰۹ پس از شکلگیری اختلافاتی مابین دانشجویان و مسئولین دانشگاه آکسفورد و عزیمت کادر آکادمیک این دانشگاه به شهرکمبریج بنا نهاده شد.
- کالج سلطنتی لندن ـ انگلیس
کالچ سلنتی لندن یا به عبارتی امپریال کالج لندن از معتبرترین مراکز آموزش عالی بریتانیا و جهان در رشتههایی نظیر مهندسی، علوم پایه، علوم زیستی، دامپزشکی، پزشکی و اقتصاد میباشد. این دانشگاه واقع در کنزینگتون جنوبی در مرکز لندن با حدود ۱۶۶۰۰ دانشجو براساس رتبهبندی تایمز جایگاه هشتم برترین دانشگاه جهان را به خود اختصاص داده است. در حدود ۹ هزار نفر از دانشجویان این دانشگاه در مقطع کارشناسی و ۷۶۰۰ نفر در مقطع تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه در حال تحصیل میباشند.
- دانشگاه صنعتی نانیانگ ( NTU ) سنگاپور
دانشگاه صنعتی نانیانگ در جنوب غربی کشور سنگاپور قرار دارد. این دانشگاه از ۱۷۰۰ نفر عضو هیئت علمی و ۳۲۵۰۰ دانشجو برخوردار است که تعداد ۹۰۰۰ نفر از آنان به تحصیلات تکمیلی میپردازند. این دانشگاه بزرگترین دانشکدهی مهندسی جهان است که در رتبهبندی QS در سال ۲۰۲۰ عنوان یازدهمین دانشگاه برتر جهان و اولین دانشگاه برتر سنگاپور را از آن خود کرده است. همچنین براساس رتبهبندی موسسهی تایمز در سال ۲۰۲۰ این دانشگاه در جایگاه ۴۸ دنیا قرار دارد.
- دانشگاه چینهوا ـ چین
دانشگاه چینهوا واقع در پکن پایتخت چین در بسیاری از رتبهبندیهای ملی و جهانی جزو دو دانشگاه برتر این کشور قرار دارد و براساس رتبهبندیهای دانشگاههای جهان در سال ۲۰۲۰ این دانشگاه در ردهی ۱۶ دنیا قرار گرفته است. این دانشگاه در سال ۱۹۱۱ تأسیس شد و در حال حاضر ۱۴ هزار دانشجو در مقطع کارشناسی و در حدود ۱۳ هزار دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه در حال تحصیل میباشند. همچنین براساس نظام رتبهبندی تایمز این دانشگاه در ردهی ۲۳ و در میان برترین دانشگاههای دنیا در سال ۲۰۲۰ قرار گرفته است.
- دانشگاه ملی سنگاپور
دانشگاه ملی سنگاپور قدیمیترین دانشگاه این کشور است که به لحاظ تعداد دانشجو بزرگترین دانشگاه این کشور به شمار میرود. ۲۴۰۰ عضو هیئت علمی و بالغ بر ۳۷ هزار نفر دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در این دانشگاه به تحصیل مشغولاند. براساس رتبهبندی QS در سال ۲۰۲۰ این دانشگاه جایگاه ۱۱ جهانی برترین دانشگاههای دنیا را به خود اختصاص داده است.
- دانشگاه هاروارد آمریکا
دانشگاه هاروارد دانشگاهی خصوصی واقع در شهر کمبریج ایالت متحدهی آمریکاست که در سال ۱۶۳۶ تأسیس شد و قدیمیترین موسسهی آموزش عالی این کشور محسوب میشود. این دانشگاه در رتبهبندی دانشگاههای جهانی QS در سال ۲۰۲۰ رتبهی سوم را در میان دانشگاههای جهان و رتبهی اول را در ایالت متحده به خود اختصاص داده است. این دانشگاه همچنین در نظام رتبهبندی موسسهی تایمز در سال ۲۰۲۰ در جایگاه هفتم برترین دانشگاههای جهان قرار گرفت.
- موسسهی فناوری کالیفرنیا ـ آمریکا
موسسهی فناوری کالیفرنیا دانشگاهی خصوصی و تحقیقاتی محور واقع در پاسادانا ایالت کالیفرنیا میباشد که در سال ۱۸۹۱ تأسیس شد و در حدود ۲۱۰۰ نفر دانشجو دارد که ۹۰۰ نفر از این تعداد به تحصیل در مقطع کارشناسی مشغولاند. آزمایشگاه ساخت پیشرانههای ناسا تحت نظر این دانشگاه به فعالیت میپردازد و این یکی از دلایل اثبات موفقیت این دانشگاه است. موسسهی فناوری کالیفرنیا در رتبهبندی دانشگاههای جهان QS در سال ۲۰۲۰ رتبهی پنجم دانشگاههای جهان و چهارم آمریکا را به خود اختصاص داده است و براساس رتبهبندی تایمز در سال ۲۰۲۰ در جایگاه دوم برترین دانشگاههای جهان قرار گرفته است.