معرفی دانشگاههای برتر مهندسی برق در خارج از کشور
مجله موفقیت ایلیاد - مهندسی برق از زیرشاخههای بسیار مهم رشتهی مهندسی است که به مطالعه، طراحی و تجزیه و تحلیل کاربرد تجهیزات، دستگاهها و سیستمهایی میپردازد که از برق، الکترونیک و الکترومغناطیس استفاده میکنند. در حال حاضر رشتههایی نظیر مهندسی کامپیوتر، مهندسی سیستمها، مهندسی برق مخابرات، مهندسی پردازش سیگنال و مهندسی الکترونیک از مشتقات این رشته به شمار میروند. از طرفی بسیاری از این رشتهها با دیگر شاخههای مهندسی نظیر مهندسی سخت افزار، الکترونیک قدرت، الکترومغناطیس و امواج، الکتروشیمی و علم مواد الکتریکی همپوشانی دارند. رشتهی مهندسی برق از رشتههای محبوب مهندسی است که در دانشگاههای سراسر جهان در مقاطع تحصیلی مختلف ارائه میشود. مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی این رشته بسته به دانشگاه مورد نظر ۴ تا ۵ سال به طول میانجامد. آنچه در تحصیل در این رشته و به طور کلی در تمام رشتههای مهندسی از اهمیت بسیاری برخوردار است برخورداری از استعداد و توانایی کافی میباشد چرا که اکثر قریب به اتفاق رشتههای مهندسی به دانش عمیق از علوم ریاضی، فیزیک و شیمی نیازمند هستند.
در این مقاله قصد داریم به معرفی برخی از دانشگاههای برتر این رشته بپردازیم، با ما همراه باشید.
ـ موسسهی فناوری ماساچوست MIT
علاقهمندان به رشتهی مهندسی برق حتماً با این دانشگاه آشنایی دارند. موسسهی فناوری ماساچوست واقع در کمبریج طیف گستردهای از برنامههای رشتهی مهندسی برق را ارائه میدهد. این دانشگاه فرصت کسب تجربههای عملی را در اختیار دانشجویان قرار میدهد که این امر سبب افزایش تجربهی کاری آنها و ایجاد فرصتهای شغلی جهت نوآوری تکنولوژیهای پیشرفته نظیر رباتیک میشود.
ـ دانشگاه کالیفرنیا UC
دانشگاه کالیفرنیا دانشگاه دولتی نسبتاً بزرگی است که به دلیل سطح کیفی بالای آموزشی در رشتهی مهندسی برق نه تنها در کالیفرنیا که در تمام دنیا مورد توجه قرار گرفته است. فارغ التحصیلان این رشته از دانشگاه کالیفرنیا سالیانه به طور میانگین از درآمدی بالغ بر ۳۸ هزار دلار برخوردار خواهند شد.
ـ دانشگاه استنفورد
پذیرش و تحصیل در رشتهی مهندسی برق در دانشگاه استنفورد کار چندان آسانی نیست، اما علاقه مندان برای پذیرش در این دانشگاه هر ساله با یکدیگر به رقابت میپردازند چرا که در حدود ۹۰ درصد از فارغالتحصیلان این دانشگاه پس از اتمام تحصیل به راحتی به بازار کار راه مییابند. این دانشگاه مهندسی برق را در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ارائه میدهد.
ـ دانشگاه هاروارد
هاروارد بی شک یکی از بهترین دانشگاههای جهان در رشتهی مهندسی برق است که هر ساله متقاضیان زیادی برای پذیرش و تحصیل در این دانشگاه اپلای میکنند.
ـ موسسهی فناوری کالیفرنیا
موسسهی فناوری کالیفرنیا یکی از برترین دانشکدهها برای تحصیل در رشتهی مهندسی برق در ایالت متحده است که طیف گستردهای از برنامههای مهندسی برق را به دانشجویان علاقه مند ارائه میدهد.
ـ دانشگاه میشیگان
دانشگاه میشیگان یکی از دانشگاههای دولتی ایالت متحده واقع در شهر ان آربور است که برای تحصیل در رشتهی مهندسی برق انتخابی عالی به شمار میرود. کارشناسی ارشد این رشته از محبوبترین برنامههای این دانشگاه در زمینهی مهندسی برق به شمار میرود.
ـ موسسهی فناوری جورجیا
تعداد دانشجویان در حال تحصیل در این موسسه تقریباً زیاد است، دانشجویان مقطع کارشناسی مهندسی برق این دانشگاه ۶۴۷ نفر میباشند. این دانشگاه به دلیل اهمیت بسیارش به رشتههای مهندسی و برخورداری از امکانات آموزشی فراوان برای دانشجویان از بهترین دانشگاههای مهندسی برق در جهان به شمار میرود.
ـ دانشگاه پرینستون
مقطع کارشناسی ارشد مهندسی برق از محبوبترین برنامههای دانشگاه پرینستون در زمینهی مهندسی برق میباشد. این دانشگاه از برترین دانشگاههای جهان در رشتهی مهندسی برق به شمار میرود و متقاضیان زیادی هر ساله جهت پذیرش و تحصیل در این دانشگاه اپلای میکنند.
ـ موسسهی فناوری ایلینوی
موسسه فناوری ایلینوی واقع در شهر شیکاگو از بهترین دانشگاههای جهان در رشتهی مهندسی برق میباشد و مقطع کارشناسی ارشد آن از پرطرفدارترین برنامههای این دانشگاه در حوزهی مهندسی برق به شمار میرود.
ـ دانشگاه کارنگی ملون
دانشگاه کارنگی ملون واقع در شهر پیتسبورگ برنامهی مهندسی برق را با ۶۳۳ نفر دانشجو در مقطع کارشناسی ارائه میدهد. این دانشگاه در رتبهبندیهای برترین دانشگاههای جهان همواره در بین ردههای اول قرار دارد و همین عامل سبب محبوبیت این دانشگاه میباشد.
- اپلای رشتهی مهندسی برق در مقاطع مختلف تحصیلی در خارج از کشور
ـ اپلای رشتهی مهندسی برق در مقطع کارشناسی
برنامههای کارشناسی این رشته عموماً ۴ سال به طول میانجامد و موضوعات مربوط به علوم پایه و علوم انسانی در کنار دروس تخصصی مهندسی ارائه میشوند. بسیاری از دانشگاهها آزمایشگاههای بسیار پیشرفته با امکانات و تکنولوژیهای روز دنیا را در اختیار دانشجویان قرار میدهند. برای این رشته در مقطع کارشناسی دورههای کارآموزی تقریباً در تمام دانشگاهها الزامی میباشد.
ـ اپلای رشتهی مهندسی برق در مقطع کارشناسی ارشد
طول مدت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای این رشته تقریباً ۲ سال میباشد و دانشجویانی که برای این مقطع اپلای میکنند ملزم به گذراندن ۳۰ تا ۴۰ واحد درسی به طور میانگین خواهند بود.
ـ اپلای رشتهی مهندسی برق در مقطع دکترا
مدت زمان تحصیل در مقطع دکترا در رشتهی مهندسی برق ۴ تا ۶ سال به طول میانجامد و دانشجویان باید ۶۰ تا ۹۰ واحد درسی را در طول این دوره بگذرانند. فارغ التحصیلان این مقطع میتوانند به عنوان استاد به تدریس در دانشگاه بپردازند یا در بخشهای خصوصی فعالیت و یا در آزمایشگاههای تحقیقاتی به تحقیق و پژوهش بپردازند.