محدودیتهای سنی جهت اخذ پذیرش تحصیلی از کشورهای مختلف چگونه است؟
مجله موفقیت ایلیاد - یکی از مسائل مهم جهت مهاجرت تحصیلی که متأسفانه بسیاری از متقاضیان ایرانی از آن بی اطلاع هستند محدودیت سنی جهت تحصیل در خارج از کشور میباشد. در هر کشوری برای هر رشتهی تحصیلی و هر مقطع تحصیلی شرایط سنی خاصی در نظر گرفته شده است که البته در صورت بهرهمندی از سابقهی کاری بسیار مناسب و مرتبط با رشتهی تحصیلی امکان تغییر در محدودیتهای سنی برای سفارت و انعطافپذیری در این زمینه وجود دارد.
محدودیتهای سنی جهت تحصیل در اروپا
در کشورهای اروپایی محدودیت سنی برای تحصیل وجود ندارد. برای مثال در کشور آلمان در مقطع دکترا دانشجویان عمدتاً بیش از ۴۰ سال سن دارند و به طور کلی در مقاطع تحصیلی بالاتر این میانگین سنی افزایش مییابد. اما توجه به این نکته نیز ضروری است که متقاضی درخواست پذیرش باید بتواند گپ تحصیلی خود را با نشان دادن تجربهی کاری و یا فعالیتهای مرتبط توجیه کند، زیرا این امر در فرایند دریافت ویزا از اهمیت قابل ملاحظهای برخوردار است. به دلیل تفاوت قوانین درکشورهای مختلف و حتی در هر دانشگاه این امکان وجود دارد که برای مثال برای متقاضی بالای ۳۵ سال امکان دریافت بورسیهی تحصیلی وجود نداشته باشد. همینطور در خصوص دریافت اجازهی کار نیز ممکن است فرایند کمی متفاوت شود.
محدودیت سنی جهت تحصیل در کشور اتریش
مقطع کارشناسی در این کشور از ۱۸ سالگی شروع میشود و دانشجویان با تحصیل در این مقطع به مدت ۴ سال میتوانند مدرک کارشناسی خود را دریافت کنند. تحصیل در مقطع کارشناسی بدون محدودیت سنی در این کشور امکان پذیر است، اما دانشجویان خارجی که جهت تحصیل در این کشور نیازمند دریافت ویزای تحصیلی هستند بهتر است برای بالا بردن شانس خود جهت دریافت ویزا نهایتاً با گپ تحصیلی ۶ ساله اقدام به اخذ پذیرش از دانشگاههای این کشور کنند. تحصیل در اتریش بدون محدودیت سنی در مقطع کارشناسی ارشد برای تمام دانشجویان بینالمللی امکانپذیر است و تمام افراد با هر سنی میتوانند در دورهی کارشناسی ارشد شرکت نمایند. همچنین امکان ادامهی تحصیل در مقطع دکترا بدون محدودیت سنی به صورت self found ( با هزینه شخصی ) و هم به صورت رایگان در دانشگاههای دولتی این کشور امکانپذیر است که با بودجههای دولتی تأمین میشود. تحصیل در کشور اتریش بدون محدودیت سنی با دریافت بورسیهی تحصیلی برای تمام افراد امکانپذیر نیست. به این دلیل که متقاضی جهت برخورداری از بورسیهی تحصیلی از دانشگاههای این کشور نیازمند ارائهی یک رزومهی بسیار قوی است و گپ تحصیلی در این بین یکی از موارد مهم در بحث دریافت بورسیهی تحصیلی میباشد.
محدودیت سنی جهت تحصیل در کشور آلمان
متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در این کشور را دارند باید به مسئلهی محدودیت سنی در این مقطع و در این کشور توجه کنند. متقاضیان ادامه تحصیل در این کشور باید تحصیلات دوازده سالهی خود را پشت سر گذاشته باشند و گپ تحصیلی آنان بیش از ۲ تا ۳ سال نباشد. برای مثال متقاضیان ایرانی جهت ادامهی تحصیل در مقطع کارشناسی در این کشور نهایتاً تا ۲۱ سالگی امکان دریافت ویزای تحصیلی را دارند و اگر سنشان بیشتر باشد ریسک دریافت ویزا خواهند داشت و اقدام برای گرفتن ویزای تحصیلی منطقی به نظر نمیرسد. کشور آلمان امکان ادامهی تحصیل در مقطع دکترا را نیز برای دانشجویان فراهم کرده است که علاوه بر محدودیت سنی برای تحصیل در این مقطع شرایط ویژهی دیگری نیز وجود دارد که از اهمیت زیادی برخوردار است. مقطع دکترا تنها یک دورهی آموزشی محسوب نمیشود بلکه دورهای آموزشی ـ پژوهشی است که واحدهای درسی از قالب آکادمیک خارج و به صورت تحقیقاتی و آزمایشگاهی برگزار میشود. اکثر دانشگاههای این کشور شهریههای بسیار کمی دریافت میکنند که تقریباً رایگان محسوب میشوند و دانشجویانی که محدودیت سنی تحصیل در این کشور را رعایت میکنند و دارای مدرک زبان آلمانی هستند به راحتی میتوانند از دانشگاههای این کشور پذیرش بگیرند. در این میان با برخورداری از شرایط خاص امکان دریافت بورسیهی تحصیلی برای دانشجویان نیز وجود دارد. بورسیههای تحصیلی یا توسط خود دولت به دانشجویان اهدا میشود که بسیار رقابتی است و متقاضیان آن باید شرایط بسیار ویژه و خاصی داشته باشند یا توسط خود دانشگاهها با توجه به ظرفیتهای موجود اهدا میشود. از نظر سفارت آلمان برای رفتن به کالج بهترین شرایط سنی بین ۱۸ تا ۲۱ سال است. این بدین معناست که امکان ورود به کشور آلمان و تحصیل در کالجهای این کشور برای افراد زیر ۱۸ سال امکانپذیر نمیباشد و برای افراد بالای ۲۱ سال نیز بستگی به شرایط فرد متقاضی دارد. اگر در انگیزهنامهای که به سفارت ارائه میدهید توجیه خوبی ارائه شود قطعاً منجر به دریافت ویزا خواهد شد. اما بحث کارشناسی ارشد درآلمان با تحصیل درکالج و مقطع کارشناسی متفاوت است. برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هیچ محدودیت سنی جهت دریافت پذیرش تحصیلی وجود ندارد و تنها کافی است گواهی کاری متناسب با رشتهی خود را برای سالهایی که از درس فاصله گرفتهاید ( گپ تحصیلی ) ارائه دهید. همچنین با شرایط سنی ۳۰ تا ۳۱ سال هم شرایط برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان مهیاست و متقاضی برای این منظور از شانس بالایی برخوردار است. چنانچه گپ تحصیلی شما پس از فارغالتحصیلی زیاد است برای متقاعد کردن سفارت باید بتوانید انگیزهنامهی جامع و توجیهکنندهای به سفارت ارائه دهید. همین طور رزومهی تحصیلی، گواهی سابقهی کار مرتبط، بیمهی تأمین اجتماعی و سایر دورههای متفاوتی که در این فاصلهی زمانی گذراندهاید و سرتیفیکیتهایی که در این مدت به دست آوردهاید در متقاعد کردن ادارهی مهاجرت بسیار موثر است. دانشگاههای آلمان برای تحصیل در دورهی دکترا هیچگونه محدودیت سنی قائل نیستند و از آن جایی که در پذیرش دکترا استاد راهنما حرف اول و آخر را میزند اگر بتوانید توجه وی را جلب کنید مشکلی در زمینهی دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاههای این کشور نخواهید داشت. از طرفی سفارت آلمان برای متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا چندان سختگیری نمیکند ، تنها کافیست رزومه و پروندهی مناسبی را به سفارت ارائه دهید و منتظر ویزای خود بمانید.
محدودیت سنی جهت تحصیل در کشور کانادا
پس از اتمام دورهی دوازده ساله و اخذ مدرک دیپلم، تحصیل در مقطع کارشناسی در کشورکانادا امکانپذیر است. طبق قوانین کانادا هیچ محدودیت سنی جهت اخذ ویزای تحصیلی برای مقطع کارشناسی وجود ندارد، اما آفیسر اداره مهاجرت فاکتور سن را بررسی میکند و آن را در نظر میگیرد. متقاضی ۵۰ ساله جهت ادامهی تحصیل در مقطع کارشناسی با ارائهی مدرک به سختی میتواند آفیسر ادارهی مهاجرت را به صدور ویزای تحصیلی توجیه کند، بنابراین لازم است شرایط سنی برای ادارهی مهاجرت کانادا توجیهپذیر باشد. برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد لازم است گپ تحصیلی بین اخذ مدرک کارشناسی و ورود به دورهی کارشناسی ارشد کمتر از ۵ سال باشد و سن دانشجو برای تحصیل در این مقطع بهتر است کمتر از ۳۲ سال باشد. اما برای تحصیل در مقطع دکترا مانند بیشتر کشورهای دیگر نیاز به حضور استاد راهنما است و دانشجویان بایستی با آن اساتید در ارتباط باشند و در صورت تأیید جهت پیگیری برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنند. از جمله شرایط پذیرش در مقطع دکترا در این کشور معدل بالای ۱۳ در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و مدرک معتبر زبان آیلتس با نمرهی ۷ است. دورهی دکترا در کشور کانادا دورهای ۳ تا ۵ ساله است و دانشجو میتواند کورس یا پژوهش و آموزش یا پروژه را به عهده بگیرد. این پروژهها از سمت شرکتها حمایت مالی میشوند و میتواند کمک هزینهای برای تحصیل دانشجو باشد. گپ تحصیلی درمقطع دکترا اهمیت چندانی ندارد و دانشجو با ارائهی سوابق کاری مرتبط، تألیف و پژوهش و سوابق تدریس میتواند در هر سنی حتی در محدودهی سنی ۴۰ تا ۴۵ برای این منظور اقدام کند. محدودیت سنی برای گرفتن بورسیهی تحصیلی در هر دانشگاه شرایط مختلف و مخصوص به خود را دارد. دریافت بورسیهی تحصیلی در کانادا نسبت به سایر کشورها نظیر استرالیا، انگلستان و امریکا سختتر است. اما یکی از مسائل مهم که در بورسیهی تحصیلی مطرح است نداشتن گپ تحصیلی است، زیرا معمولاً گپ تحصیلی نشاندهندهی عدم آمادگی علمی فرد است و تقاضای وی رد میشود.
محدودیت سنی جهت تحصیل در کشور آمریکا
در آمریکا دانشجویان جهت ادامهی تحصیل با هیچ محدودیت سنی روبرو نیستند. دانشجویان تا ۵۰ سالگی نیز میتوانند جهت ادامه تحصیل در دانشگاههای این کشور اقدام کنند. طبق قوانین آمریکا هیچ فرد و سازمانی اجازهی پرسش در مورد سن، رنگ و نژاد و جنسیت دیگران را ندارد. دورهی کارشناسی در این کشور ۴ ساله است که متقاضی پس از پایان تحصیلات متوسطه و اخذ مدرک دیپلم میتواند جهت تحصیل در مقطع کارشناسی اقدام کند. محدودیت سنی در این کشور برای مقطع کارشناسی حداقل ۲۵ سال در نظر گرفته شده است. دانشجویان خارجی جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد از فرصتهای بیشتری برخوردارند، به این دلیل که دانشجویان آمریکایی تمایل کمتری برای تحصیل در این مقطع دارند. طول دورهی کارشناسی ارشد در آمریکا معمولاً ۲ الی ۳ سال است و شرایط سنی جهت تحصیل در این مقطع بالای ۲۵ سال است. برای تحصیل در مقطع دکترا افراد متقاضی میبایست حداقل از ۴۰ سال سن برخوردار باشند.
محدودیت سنی جهت تحصیل در کشور انگلیس
محدودیت سنی جهت ادامهی تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی در این کشور وجود ندارد. تنها حداقل سن برای تحصیل در دانشگاه تعریف شده است که حداقل سن برای شروع یک مقطع تحصیلی دانشگاهی در این کشور ۱۷ سال است. برخی از دانشگاههای این کشور مانند کمبریج حداقل سن قانونی برای تحصیل در مقطع کارشناسی را ۱۸ سال تعیین کرده است و دانشجویانی که بیش از ۲۱ سال سن دارند و متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی هستند در بخش دانشجویان بزرگسال mature قرار خواهند گرفت. عدم محدودیت سنی جهت تحصیل در این کشور و اخذ ویزای تحصیلی با شرایط سنی خاص شامل کشورهای در حال توسعه نظیر ایران نمیشود. همچنین فرد در صورت داشتن گپ تحصیلی و سن زیاد نیازمند تلاش زیادی جهت دریافت نامه پذیرش از دانشگاه و خصوصاً دریافت ویزای تحصیلی از کشور انگلستان است.
محدودیت سنی جهت تحصیل درکشور مالزی
اگر مایل به ادامهی تحصیل در دانشگاههای تراز اول این کشور هستید لازم است بدانید که محدودیت سنی اغلب برای پذیرش تحصیلی و ثبتنام در مقطع کارشناسی خصوصاً کارشناسی علوم دانشگاههای مالزی اعمال میشود و حداکثر ۳۰ سال است. اما برای سایر رشتهها و مقاطع تحصیلی میزان محدودیت سنی در پروسهی پذیرش دانشگاه و اخذ ویزای دانشجویی تأثیرگذار نیست و رزومه و نمرات و سوابق کاری مرتبط فرد نسبت به شرایط سنی از اهمیت بیشتری برخوردار است. محدودیت سنی متقاضیان دورههای زبان در مالزی بین ۱۸ تا ۳۵ سال است و به استثنای برخی از دانشگاههای دارای رنکینگ جهانی در مالزی سن دانشجو مشکل چندانی به شمار نمیرود.