هر آنچه دربارهی تحصیل در آمریکا باید بدانیم؟
مجله موفقیت ایلیاد - کشور آمریکا با برخورداری از بهترین سیستمهای آموزشی دنیا و در اختیار داشتن برترین کالجها و دانشگاهها و ارائهی رشتههای مختلف در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا از محبوبیت بسیاری در میان دانشجویان و متقاضیان بینالمللی برخوردار است. مدرک تحصیلی ارائه شده از دانشگاههای این کشور در تمام دنیا مورد تأیید است. یک روش بسیار خوب برای متقاضیان ایرانی جهت ورود به این کشور مهاجرت به قصد تحصیل است که البته اقدام جهت اخذ ویزا و پذیرش تحصیلی از دانشگاههای این کشور به دلیل سختگیریهای بسیار سفارت آمریکا در سراسر دنیا برای ایرانیان اندکی دشوار است. شرایط اعزام دانشجو به آمریکا در چند سال گذشته با امنیت بسیار بیشتری صورت میگیرد. فرد متقاضی تحصیل در این کشور باید از تمکن مالی بسیار خوبی برخوردار باشد. فرد با دریافت ویزای تحصیلی آمریکا امکان تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی در این کشور را به دست می آورد و میتواند آینده شغلی خود را تضمین شده در نظر بگیرد.
ایالت متحدهی آمریکا طبق رتبه بندی جهانی QS بیش از ۱۵۰ داشگاه معتبر دارد، بنابراین سیستم آموزشی موفق، امکانات رفاهی ایدهال این کشور، سطح بالای زندگی و تحصیل در برترین دانشگاههای دنیا از جمله دلایل محبوبیت این کشور جهت تحصیل دانشجویان بین المللی است. مشهورترین مناطقی که دانشجویان خارجی جهت ادامهی تحصیل در این کشور انتخاب میکنند کالیفرنیا، نیویورک و تگزاس و محبوبترین رشتههای دانشگاهی در میان آنان رشتههای مهندسی، مدیریت کسب و کار، ریاضیات و علوم کامپیوتر است. این کشور وسیع و زیبا بیشک هر کسی را مجاب میکند تا برای ادامه تحصیل شرایط آن را بررسی و اقدام کند.
- شرایط تحصیل در آمریکا و دانشگاههای ایالت متحده
تنوع بسیار زیاد دانشگاههای موجود در ایالت متحده به شما این امکان را میدهد که متناسب با ترجیحات خود موسسهی مورد نظر را انتخاب کنید. متناسب با رشته و سطح تحصیلیتان ممکن است نیاز به پذیرش در آزمونهایی نظیر SAT برای مقطع لیسانس و GRE برای مقاطع ارشد و دکترا باشد. سال تحصیلی در این کشور عموماً به دو بخش تقسیم میشود، فصل تحصیلی پاییز که از نیمهی آگوست آغاز و در دسامبر پایان مییابد و فصل بهار که از ژانویه تا ماه می میباشد. از دیگر شرایط مهم جهت تحصیل در این کشور به ویژه در مقطع لیسانس آشنایی کامل با زبان انگلیسی است به این دلیل که کلیهی رشتهها بویژه در این دوره به زبان انگلیسی تدریس میشود. متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس با در اختیار داشتن گواهی اتمام تحصیلات دوازده ساله دورههای دبستان و دبیرستان میتوانند جهت اخذ پذیرش از دانشگاههای این کشور اقدام کنند. داوطلبانی که آخرین مدرک تحصیلیشان در ایران دیپلم میباشد میتوانند با گذراندن دورهی پیش دانشگاهی در آمریکا وارد دانشگاه شوند. اخذ نمرهی ۶ در آزمون آیلتس و یا نمرهی معادل آن در آزمون تافل از شرایط لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی است. هر چند این امکان برای دانشجویان فاقد مدرک آیلتس وجود دارد که دورههای آموزش زبان انگلیسی را در کشور آمریکا و پیش از شروع دورههای دانشگاهی بگذرانند.
متقاضیان ورود به دورههای کارشناسی ارشد در این کشور به دو دسته تقسیم میشوند، افرادی با سوابق تحصیلی عالی و افرادی با سابقهی تحصیلی معمولی و متوسط که دارای گپ تحصیلی کمتر از ۵ سال هستند. دستهی اول به دلیل برخورداری از شرایط درخشان تحصیلی مانند معدل بالای ۱۷، مقالات معتبر ISI، نمرات آیلتس و تافل قابل قبول و ... میتوانند جهت اخذ بورسیهی تحصیلی از دانشگاههای معتبر این کشور اقدام کنند. این افراد از شانس بالایی برای برخورداری از بورسیه برخوردارند.
اما دانشجویان دستهی دوم با توجه به وضعیت و شرایط مالی خود میتوانند برای دانشگاههای خوب با هزینهی سالانه در حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار اقدام کنند. این دسته از دانشجویان میتوانند با انجام فعالیتهای دانشجویی بخشی از هزینههای شهریه را پوشش دهند. دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در دورهی کارشناسی ارشد آمریکا را دارند لازم است در نظر داشته باشند که دورهی تحصیلی حدود ۲ سال به طول خواهد انجامید. ( این مدت برای مقطع لیسانس ۴ سال است.)
از شرایط مهم جهت تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا ارائهی مدرک فوق لیسانس است. مدت زمان تحصیل در مقطع دکترا در این کشور ۴ یا ۵ سال به طول میانجامد که دو سال نخست که دانشجویان در این مقطع به تحصیل میپردازند شرکت در کلاسها و سمینارها الزامیست. پس از اتمام این مدت متقاضی تحصیل در مقطع دکترا باید به تحقیق و پژوهش پرداخته و پایاننامه ارائه دهد.
مسئلهی مهم و قابل توجه در زمان تحصیل در این کشور مسئلهی هزینه هاست. هزینهی تحصیل در این کشور در مقایسه با دیگر کشورها بیشتر است به همین دلیل اغلب متقاضیان درخواست اخذ بورسیه از دانشگاههای این کشور را دارند که البته شرط برخورداری از بورسیههای این کشور ارائهی رزومهی خوب و کسب معدل بالا در مقاطع تحصیلی قبلی، ارائهی مقالات معتبر ISI و آشنایی با زبان در سطح بالاست. اخذ بورسیهی تحصیلی به دانشجویان جهت پرداخت بخش زیادی از هزینههای تحصیل و زندگی کمک میکند.
- کار دانشجویی در آمریکا
یک دانشجوی خارجی از ابتدای ورود به آمریکا و شروع تحصیل میتواند به کار بپردازد. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد تا ۲۰ ساعت در هفته میتوانند به کار دانشجویی بپردازند که میزان حقوق دریافتی آنان ۱۵ دلار به ازای هر یک ساعت بخش مهمی از هزینههای دانشجو را تأمین میکند. دانشجویان مقطع کارشناسی نیز مجوز انجام کار دانشجویی به مدت ۱۰ ساعت در طول هفته را دارند که به ازای هر یک ساعت ۱۳ تا ۱۵ دلار دریافت میکنند.
- مدرک مورد نیاز جهت اخذ و ویزای تحصیلی آمریکا
ـ کپی از صفحهی اول پاسپورت یا ترجمه شناسنامه برای افرادی که در حال حاضر پاسپورت ندارند.
ـ رزومهی شخصی به زبان انگلیسی
ـ ترجمهی رسمی مدرک دیپلم و یا پیش دانشگاهی همراه با ریز نمرات
ـ ترجمهی رسمی مدرک لیسانس همراه با ریز نمرات ۴ ساله جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
ـ ترجمه از صفحهی آخر پایان نامه همراه با تأیید از دانشگاه مورد نظر جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
ـ مدرک زبان الزامی نیست اما در صورت عدم شرکت در دورههای زبان مدرک تافل با حداقل نمرهی ۷۰ در آزمون IBT و ۵۰۰ در آزمون PBT یا آیلتس با نمرهی ۶ نیاز است.
ـ حداقل ۴ توصیه نامهی تحصیلی از استاد، مدیران همکار و محققان همکار
ـ رزومه و سوابق کاری جهت تحصیل دکترا در آمریکا
ـ تآیید مقالات علمی منتشر شده
ـ ارائهی نامه یا یک اعلام موجودی و گردش حساب برای تأمین هزینههای تحصیل و زندگی در این کشور
ـ رزومهی شخصی به زبان انگلیسی
ـ ترجمهی رسمی مدرک دیپلم و یا پیش دانشگاهی همراه با ریز نمرات
ـ ترجمهی رسمی مدرک لیسانس همراه با ریز نمرات ۴ ساله جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
ـ ترجمه از صفحهی آخر پایان نامه همراه با تأیید از دانشگاه مورد نظر جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
ـ مدرک زبان الزامی نیست اما در صورت عدم شرکت در دورههای زبان مدرک تافل با حداقل نمرهی ۷۰ در آزمون IBT و ۵۰۰ در آزمون PBT یا آیلتس با نمرهی ۶ نیاز است.
ـ حداقل ۴ توصیه نامهی تحصیلی از استاد، مدیران همکار و محققان همکار
ـ رزومه و سوابق کاری جهت تحصیل دکترا در آمریکا
ـ تآیید مقالات علمی منتشر شده
ـ ارائهی نامه یا یک اعلام موجودی و گردش حساب برای تأمین هزینههای تحصیل و زندگی در این کشور
- شهرهای دانشجویی ایالت متحده
ـ نیویورک
نیویورک از مهمترین مقاصد تحصیلی آمریکاست که سالانه دانشجویان زیادی این شهر را برای ادامه تحصیل انتخاب میکنند. بسیاری از علاقهمندان به تحصیل در آمریکا شهر نیویورک را به دلیل سرزندگی و شادابی آن انتخاب میکنند. دانشگاههای معتبر و شناخته شدهای نظیر دانشگاه کلمبیا با رتبهی هیجدهم در رتبه بندی دانشگاههای سال ۲۰۱۸ و دانشگاه نیویورک با رتبهی ۵۲ جهان در این شهر قرار دارد. از دیگر دانشگاههای مهم این شهر دانشگاه بوفالو ( رتبه ۳۴۲ جهانی ) استونی براک ( رتبه ۲۹۰ جهانی ) دانشگاه آلبانی ( رتبه ۶۵۱ ـ ۷۰۰ جهانی )و دانشگاه بینگامتون ( رتبه ۷۰۱ جهانی ) هستند.
ـ بوستون
بوستون با بهترین و برجستهترین اساتید و دانشجویان از دیگر شهرهای محبوب دانشجویی آمریکاست. دانشگاه ماساچوست و هاوارد در این شهر قرار دارد که در رتبه بندی دانشگاهی سال ۲۰۱۸ در رتبهی اول و سوم قرار دارند. بوستون از تاریخیترین شهرهای آمریکاست که در فرهنگ و هنر مخصوصاً موسیقی مشهور و شناخته شده است. ازدیگر دانشگاههای برجسته بوستون میتوان به دانشگاه بوستون ( رتبه ۸۱ جهان ) دانشگاه تافتس ( رتبه ۲۴۳ جهان ) کالج بوستون ( رتبه ۳۳۹ جهان ) دانشگاه نورث ایسترن ( رتبه ۳۴۶ جهان ) و دانشگاه براندیس ( رتبه ۴۱۱ تا ۴۲۰ جهان ) اشاره کرد.
ـ شیکاگو
شیکاگو شهر بادها نام دارد و با داشتن ۷/۲ میلیون مقیم سومین شهر معروف آمریکاست. این شهر به لحاظ تأثیرات فرهنگی و شهرت و رفاه از نیویورک و لس آنجلس عقبتر است. دانشگاه شیکاگو ( رتبهی نهم طبق رتبه بندی QS در سال ۲۰۱۸) و دانشگاه نورث وسترن با رتبهی ۲۸ از دانشگاههای معتبر این شهر هستند. از دیگر دانشگاههای این شهر میتوان به دانشگاه ایلینویز در منطقهی اوربانا ( رتبه ۶۹ جهانی ) دانشگاه ایلینویز شیکاگو ( رتبه ۲۰۷ جهانی ) و موسسهی فناوری ایلینویز ( رتبه ۳۹۵ جهانی ) اشاره کرد.
ـ سانفرانسیسکو
دانشگاه استنفورد با رتبهی دوم جهانی و دانشگاه کالیفرنیا با رتبهی بیست و هفتم دو دانشگاه مطرح و شناخته شده سانفرانسیسکو هستند که توان فکری این دو دانشگاه سهم گسترده و بسزایی در رشد و قدرت این منطقه داشته است. بسیاری از شرکتهای مدرن دنیا با تکنولوژیهای پیشرفته نظیر اپل، فیسبوک و گوگل در این شهر قرار دارند. این شهر در لیست زندهترین شهرهای دنیا قرار دارد و مقصد مشهوری برای توریست هاست. آب وهوای ملایم، چشم اندازهای زیبا و فرهنگ غنی این شهر، سانفرانسیکو را برای ادامهی تحصیل در آمریکا مورد توجه قرار داده است.
ـ لس آنجلس
لس آنجلس معروف به شهر فرشتهها از صنایع خلاقانهای نظیر موسیقی و فیلم برخوردار است و ثروتش متکی بر آنهاست. این شهر muscle beach دارد که محلی است برای انجام ورزشهای آمادگی جسمانی و ژیمناستیک. دانشگاههای برجسته شهر شامل دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس است که طبق رتبه بندی QS در رتبهی ۳۳ جهان قرار دارد.
ـ کالیفرنیا
کالیفرنیا به دلیل دانشگاههای معتبر و مشهوری نظیر دانشگاه استنفورد، موسسه فناوری کالیفرنیا، دانشگاه برکلی و لس آنجلس شناخته شده است. این شهر به دلیل برخورداری از استانداردهای بالای زندگی، آب وهوای مطلوب آفتابی، سواحل مشهور و شهرهای هیجان انگیزش یکی از محبوبترین شهرهای دانشجویی در آمریکاست. دانشگاههای کالیفرنیا معتبرترین و مشهورترین انستیتوهای ایالت متحده را دارد. طبق رتبه بندی جهانی QS در سال ۲۰۱۸ دانشگاه استنفورد در رتبهی دوم و انستیتوی فناوری کالیفرنیا در رتبهی چهارم قرار دارد و هر دو از برترین دانشگاههای تحقیقاتی خصوصی در کالیفرنیا هستند. استنفورد در شمال غربی منطقهی دهکدهی سیلیکون قرار دارد و موسسهی فناوری کالیفرنیا در پسادینا نزدیک به لس آنجلس است. این دو دانشگاه از برترین دانشگاههای تحقیقاتی خصوصی در کالیفرنیا هستند. کالیفرنیا قطب مهم موزیک و موسیقی این کشور است. طبق اخرین آمار سرشماری آمریکا نزدیک به ۳۸ درصد از افراد مقیم این ایالت اسپانیایی یا لاتین هستند و ۱۳ درصد آنها آسیایی هستند. بیش از ۶ درصد سیاه پوست و ۵ درصد دورگه در این منطقه زندگی میکند. کالیفرنیا از آزادترین و روشنفکرترین مناطق آمریکاست. متنوعترین مناظر طبیعی را دارد که از سوحل آفتابی تا کوهستانهای پوشیده از برف گسترده شده است. کالیفرنیا در ساحل غربی ایالت متحده قرار دارد و پایتخت آن ساکرامنتو است و ۵/۳۹ میلیون نفر جمعیت دارد. دهکدهی سیلیکون مقر اصلی هزاران شرکت شناخته شده نظیر اپل، ای بی، گوگل، فیسبوک، اینتل، یاهو و ... است.
ـ تگزاس
گزینههای بسیاری جهت تحصیل در تگزاس وجود دارد که شامل ۷ دانشگاه است. دانشگاه تگزاس در آستین با رتبهی ۶۷ جهان از بالاترین رتبه برخوردار است. این موسسه پرچم دار نظام دانشگاهی دولتی است و با داشتن ۱۷ کتابخانه و هفت موزه از بزرگترین بودجههای پژوهشی کشور برخوردار است و تعدادی از تیمهای ورزشی مشهور مانند تگزاس لانگرنز در آن قرار دارند. دانشگاه معتبر دیگر این منطقه دانشگاه رایس است که رتبهی ۸۹ جهان را از آن خود کرده است. این دانشگاه محل انجام تحقیقات حضوری است و بیش از ۶۶۰۰ دانشجو در آن مشغول به تحصیلاند. تگزاس پنجمین شهر دانشجویی است که دانشجویان بینالمللی امکان حضور در آن را دارند. جمعیت آن ۳/۲۸ میلیون نفر است و به دلیل تنوع زبانی گسترده زبان رسمی ندارد در عین حال یک سوم جمعیت آن اسپانیایی صحبت میکنند. تگزاس بعد از کالفرنیا دومین میزان تولید ناخالص ملی را داراست.
تحصیل در آمریکا موقعیت شغلی مناسبی را برای متقاضیان تحصیل در این کشور فراهم میکند، اما تحصیل در این کشور مستلزم صرف هزینههای نسبتاً بالا و گاهاً شرکت در برخی آزمونهای ورودی است. تقاضای بالا برای تحصیل در این کشور و ظرفیتهای محدود برای دانشجویان خارجی شرایط نسبتاً سختی را به ویژه برای اتباع ایرانی ایجاد کرده است. ایرانیان برای تحصیل در این کشور برای دریافت ویزا نیز با محدودیتهای بسیاری مواجهاند. بنابراین باید تصمیمگیری جهت ادامه تحصیل در این کشور با بررسی مزایا و معایب آن به صورت منطقی صورت بگیرد.