مهارتهای شغلی مورد علاقهی کارفرمایان کدامند؟
مجله موفقیت ایلیاد - جهت دستیابی به موفقیتهای شغلی روشهای خاصی وجود دارد، اما آنچه در این میان از اهمیت بسیاری برخوردار است خواه فرد یک متخصص در علوم پزشکی باشد یا یک اپراتور کامپیوتر، بهرهمندی از مهارتهای شغلی است که از دید مدیران و کارفرمایان دقیقاً همان عواملی هستند که سبب موفقیت و ارتقا شغلی فرد میشوند.
این مقاله به بررسی مهمترین و اساسیترین مهارتهای اثرگذار بر موفقیتهای شغلی افراد میپردازد، با ما همراه باشید.
ـ مهارتهای ارتباطی
روابط موفقیتآمیز در محیط کار شامل روابط کلامی، ارتباطات غیرکلامی، ارتباطات شنیداری، ارتباطات نوشتاری و ارتباطات بصری میباشد. ارتباط کلامی به توانایی فرد در نحوهی بیان به صورتی کاملاً واضح و در عین حال مختصر اشاره دارد در حالی که ارتباطات غیر کلامی شامل توانایی استفاده از زبان بدن جهت انتقال مفاهیم و احساسات میباشد. روابط شنیداری توانایی گوش کردن و شنیدن آنچه دیگران میگویند است و ارتباطات نوشتاری بر مهارت در نوشتن پیامهای متنی، گزارشات و سایر اسناد و نامهها اشاره دارد و در نهایت روابط بصری شامل توانایی فرد جهت انتقال اطلاعات از طریق تصویر و سایر ابزار و امکانات بصری میباشد.
ـ مهارت رهبری
مهارت رهبری از ویژگی بسیار مهمی است که بیشترین امتیاز را در نظر کارفرمایان به خود اختصاص میدهد. در واقع مدیران هنگام انتخاب میان دو نفر متقاضی کار توانایی رهبری فرد را عامل سنجش مهمی در نظر گرفته و بر این اساس فرد مورد نظر را گزینش مینمایند. در واقع کلیهی شرکتها و سازمانها به کارکنانی نیازمندند که بتوانند همکاران خود را هدایت و رهبری کنند، افرادی که به دیگران انگیزه دهند، تشویق کنند، جسارت ببخشند، تیم بسازند، اختلافات و تعارضات را حل نموده و مجری نظم در سازمان باشند.
ـ مهارت حل مسئله
یکی دیگر از مهارتهای بسیار مهم و ضروری و بسیار مهم و اثرگذار در موفقیت و ارتقا شغلی افراد در یک سازمان برخورداری از مهارت حل مسئله میباشد. بسیاری از افراد شاید چندان به این امر آگاه نیستند که شرکتها در واقع کارکنان خود را جهت حل مسائل و بحرانهای پیش رو استخدام مینمایند بنابراین گاه در حل برخی مسائل کاری کوتاهی مینمایند. مسلماً بروز مشکلات، بحرانها و دست اندازهایی در مسیر شغلی افراد بخشی جدایی ناپذیر در محیط کار میباشد و توانایی فرد در استفاده از دانش خود در یافتن بهترین پاسخ جهت حل مشکلات حاد و تدوین راه حلهای عملی نشان از توانایی و برتری وی در حل و فصل مسائل کاری و مدیریتی خواهد داشت.
ـ کار تیمی
کارفرمایان و مدیران در یک سازمان به دنبال افرادی هستند که بتوانند بهتر از سایرین با دیگران به صورت گروهی به کار و فعالیت بپردازند، فردی که بتواند در یک تیم به صورتی موثر فعالیت کند. این فرد باید گاه در نقش رهبر و گاه به عنوان یک پیرو خوب مراحل پیشرفت را کنترل نماید، کارها را به موقع انجام دهد و با سایر افراد در راستای رسیدن به هدفی مشترک گام بردارد. بیشتر کارکنان در یک سازمان بخشی از یک تیم را تشکیل میدهند، حتی افرادی که به صورت رسمی عضوی از یک تیم نیستند نیز باید بتوانند هماهنگ با سایر کارکنان به فعالیت بپردازند و فضای منسجم کاری و همبستگی نیروها را حفظ کنند.
ـ انعطاف پذیری
در حال حاضر جهت بقا در بازارهای رقابتی سازمانها باید بتوانند خود را با تغییرات موجود هماهنگ و سازگار نمایند، بنابراین به کارکنانی نیازمندند که از توانایی تغییر سرعت و تغییر مسیر برخوردارند گاه در برخی شرایط اقتصادی سازمان برای برخی موقعیتها از پرسنل کافی برخوردار نمیباشد در این شرایط به همکارانی نیازمندند که بتوانند در بیش از یک نقش به فعالیت بپردازند و از این لحاظ منعطف و سازگار با محیط باشند. موفقیت در اکثر سازمانها مستلزم برخورداری از علاقه و شوق یادگیری و توانایی رشد و پرورش مهارتها در راستای تأمین نیازهای متغیر سازمان میباشد.
ـ برخورداری از اخلاق حرفهای
اصولاً سازمانها حتی برای افرادی که در نقش مدیر به فعالیت میپردازند به اندازه کافی زمان جهت پرداختن به امور جزئی در اختیار نخواهد داشت، بنابراین توقع میرود افراد در قبال فعالیتی که بابت آن حقوق دریافت مینمایند احساس مسئولیت داشته و کار خود را به خوبی انجام دهند. اخلاق حرفهای از دیدگاه مدیران وقتشناسی، تعهد کاری، شرکت و صرف زمان مناسب در جلسات و اطمینان از انجام وظایف بدون خطا به شمار میرود.